Læsning er som regel noget man foretager sig alene, men sådan behøver det ikke være. Den 16. august kan man prøve at læse sammen med andre via konceptet ”guidet fælleslæsning”. 

Trsdag den 16. august klokken 10-11.30 kan man på Humlebæk Bibliotek komme til guidet fælleslæsning, hvor man i en gruppe og anført af en læseguide sammen går på opdagelse i en skønlitterær tekst.

I guidet fælleslæsning er det læseguiden, der læser teksten højt, men undervejs bliver der holdt små pauser, hvor deltagerne kan tale sammen om teksten. Hvilke associationer sætter den i gang? Hvordan er sproget, tonen og stemningen? Som deltager kender man ikke teksten på forhånd. På den måde får man mulighed for at dele sin umiddelbare reaktion med de andre deltagere. Der er derfor heller ikke nogen forberedelse. Man skal blot have lyst til at lytte til og snakke om en god fortælling i selskab med andre.

Den guidede fælleslæsning på Humlebæk Bibliotek ledes af litteraturformidler på Humlebæk Bibliotek og uddannet læseguide Julie Pehrson. Der er plads til 10 deltagere, og arrangementet varer cirka 1½ time.

På grund af det begrænsede antal deltagere, er det nødvendigt at tilmelde sig på forhånd. Det er gratis og kan ske på Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside.