Biblioteket skal ingen steder i sommerferien og vil - på nær Kokkedal Cafébibliotek - være åbent som normalt, men selv hvis DU skal på langfart, kan du stadig bruge biblioteket på afstand. Læs her alt, hvad du skal vide om dit bibliotek i de næste par måneder.

Sommerferie-sæsonen er over os, og for de fleste betyder det et dejligt afbræk i hverdagen af kortere eller længere varighed. Men ikke for de lokale biblioteker. Fredensborg, Humlebæk og Nivå Bibliotek vil have åbent helt som normalt hele sommeren både med betjente og ubetjente timer. Dog har Kokkedal Cafébibliotek fået lov til at holde fri i skoleferien. Men i det store hele er der ingen undskyldninger for ikke at komme på biblioteket og forsyne sig med læsestof til mange timer i ligge-, læne- eller strandstolen.

Brug det digitale bibliotek
Heller ikke hvis du ved en fejl er kommet afsted til Gran Canaria uden bøger i kufferten, skal du fortvivle. Ereolen virker fint på Gran Canaria og i resten af verden, så længe du kan komme på internettet med jævne mellemrum. Her kan du med dit bibliotekslogin låne ebøger og lydbøger, som kan nydes via telefonen, tablet'en eller pc'en.

Og hvis hotellets tv kun taler spansk, kan du låne en film via bibliotekets filmstreaming-service Filmstriben. Husk i så fald at pakke en Chromecast, så du kan få filmene op på tv-skærmen.

Inspiration
Mange har store ambitioner om at få læst en masse i sommerferien, men når dagen oprinder, står man pludselig uden idéer til gode bøger. Man fik aldrig skrevet de titler ned, man har stødt på i løbet af året. Her kunne du have brugt huske-funktionen på deres hjemmeside, hvor du kan tilføje titler til en huskeliste. Det samme kan du gøre i deres app. Hvis det er for sent nu, kan du også bare komme hen på biblioteket, hvor de har masser af udstillede bøger, og hvor bibliotekaren gerne deler et godt læsetip. Du kan selvfølgelig også bare læse deres anbefalinger på hjemmesiden. Der er flere hundrede af dem, og de dækker ethvert behov.

Sæt reserveringerne på pause
Er der noget værre end, når du sidder i sommerhuset i Vestjylland og der tikker en sms ind med, at nu kan du hente den bog du har stået i kø til i tre måneder? Her kan man gå ind på hjemmesiden og sætte en fraværsperiode. I denne periode vil dine reserveringer ikke blive opfyldt, men du forbliver som nr. 1 i køen. Smart.

Log ind og gå til din brugerprofil for at aktivere det.

Del dine læseoplevelser og vind
Både børn og voksne har mulighed for at vinde præmier ved at dele deres læseoplevelser. Børn i skolealderen skal bare deltage i Sommerbogen, hvor man skal skrive anmeldelser af de bøger man læser. Tre anmeldelser udløser en gratis bog, ligesom man kan vinde en af de landsdækkende hovedpræmier. 

Voksne kan forevige sig selv i læsesituationen i Instagram-kampagnen #barelæse og med tilstrækkelig kreativitet vinde penge til at tømme en boghandel.  

Biblioteket er også for turister
Hver sommer har biblioteket besøg af rigtig mange turister fra både ind- og udland. Mange skal bare låne et toilet, men deres gratis wifi har også stor appel. Men er man i byen i lidt længere tid, er man også meget velkommen til at lade sig oprette som låner og tage nogle bøger med til hotellet eller campingpladsen. Biblioteket kan også tilbyde brochurer om kommunens attraktioner og aktiviteter. Så rigtig god ferie.