Da man i 1999 fejrede 150 året for grundlovens underskrivelse, blev der plantet små egetræer i alle landets kommuner. Det lille egetræ i Fredensborg er nu et smukt træ, der står på Højsager Møllebakke og det skal i år markeres.. 

Fredensborg Møllelaug vil gerne fejre grundlovsdagen ved at lukke op for den historiske Højsager Mølle, som ikke bare er en fredet bygning men også en spændende maskine fra en tid, hvor vind- og vandkraft næsten var det eneste, der kunne bruges for at trække store maskiner.

- Vi åbner møllen og viser gerne rundt i tiden kl. 10 til 16. Der er også god mulighed for blot at opholde sig på møllebakken hele dagen for at nyde udsigten, hygge sig, spise den medbragte mad eller måske lege lidt, fortæller Niels Erik Bølling der er formand for Fredensborg Møllelaug

Fredensborg Møllelaug - historiske møllers venner - blev stiftet i 2012 som en støtteforening for de to fredede møller, Højsager Mølle og Karlebo Mølle der ejes af Fredensborg Kommune.

I år har foreningen fejret de første 10 år med et medlemstal på nu godt 370 støttemedlemmer samt 12-15 frivillige, der servicerer og fremviser møllerne.

Højsager Mølle ligger på Højsagervej 8 i Fredensborg og der er åben pinsedag, søndag den 5.juni kl. 10 - 16