Den unge violinist Alva Holm kan opleves live søndag den 12. december kl. 16.00 på Nødebo Kro. Når Alva Holm spiller, forbløffes man over den modenhed og autoritet, der stråler ud af den unge musiker. Hendes klang er varm og udtryksfuld, og hendes stærke musikalske personlighed holder opmærksomheden fanget, så snart hun sætter buen til strengen.

Disse kvaliteter har da også tidligt vakt interessen fra orkestre, festivaler og musikkritikere i og udenfor Norden. Alva debuterede som 16-årig med Göteborg Symfoniorkester i Carl Nielsens krævende violinkoncert og vandt ved denne lejlighed førsteprisen i Sveriges prestigefyldte musikkonkurrence Polstjärnapriset. Dette medførte et stort antal opgaver i både ind- og udland, både som solist med orkestre og som kammermusiker.
Året efter vandt Alva som kun 17-årig førsteprisen i Den Danske Strygerkonkurrence, hvor hun også modtog Aarhus Symfoniorkesters Pris, hvilket har ledt til hendes formelle debut med orkestret i 2020 med Mendelssohns Violinkoncert og Marc Soustrot som dirigent.

Alva Holm startede sin uddannelse på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos den ukrainske violinist, Alexandre Zapolski. Han plantede hendes musikalske rødder dybt i den russiske violintradition med dens fokus på tonekvalitet og farver, kombineret med en stærk udtryksfuldhed og altid med fokus på formidlingen af musikkens dybere mening. Alva er modtager af Léonie Sonnings Talentstipendium samt Carl Nielsens Talentpris 2020 og er fra efteråret 2020 optaget som Young Artist hos Nordic Artists Management. Hun spiller på en Gagliano violin generøst udlånt af Augustinus Fonden.

Alva Holm er født i 2000, og for hende har det at spille violin altid været en ’second nature’. Med en ældre bror, Elias Holm, der er pianist, var violinen et naturligt valg, da Alva startede som 4-årig, og de to dyrker fortsat deres duosamarbejde. Det er netop hendes bror, der akkompagnerer hende ved koncerten i Nødebo.

Elias Holm begyndte at spille klaver som 6-årig og er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og ved Universität der Künste i Berlin. Han har vundet flere danske konkurrencer, herunder Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence og Den Danske Steinway Festival, og har modtaget et antal prestigefyldte legater, bl.a. et nyt Steinwayflygel fra Augustinus Fonden til låns under studietiden og det eftertragtede Sonning Legat.

Billetter til koncerten koster 150 kr. ved indgangen og 140 kr. i forsalg på www.noedebo-kro.dk . Gratis med årskort.