Fra den 19. juli kan man på Humlebæk Bibliotek opleve fotoudstillingen ”Rejsen til Europas verdensarv”, som blandt andet bringer os tæt på parforcelandskabet i Nordsjælland.

Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland er som den eneste danske verdensarvslokalitet blevet udvalgt til UNESCO og National Geographic’s store satsning WORLD HERITAGE JOURNEY’S EUROPE. Her sættes fokus på 34 unikke verdensarvssteder i Europa via en hjemmeside – visitEUworldheritage.com – en udgave af National Geographic samt fotoudstillingen, der under titlen ”Rejsen til Europas verdensarv” kan ses fra den 19. juli til den 29. juli på Humlebæk Bibliotek.

I fornemt selskab med bl.a. slotsparken ved Versailles og Olympen i Grækenland leder udstillingen publikum på en rejse rundt til en række unikke verdensarvssteder i Europa og dybt ind i den europæiske historie. En rejse der også har til hensigt at øge publikums bevidsthed om bæredygtig turisme.

Rejsen mellem de unikke steder starter ikke langt fra, hvor man kan se udstillingen. Fra Humlebæk Bibliotek er der kun en kort køretur til, at man kommer til den danske verdensarvslokalitet Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland, bestående af Jægersborg Dyrehave og Hegn, Store Dyrehave og Gribskov, som fra 1670 til 1777 var ramme om de enevældige danske kongers overdådigt iscenesatte parforcejagter. En jagt, der ikke blot var til fornøjelse, men også en glorificering af den gudgivne kongemagt, der her i jagtlandskabet satte sig selv i centrum og gjorde sig til herre over liv og død.

Udstillingen ”Rejsen til Europas verdensarv” kan ses i hele bibliotekets åbningstid.