Skønlitteraturen møder faglitteraturen i livedebat om livskriser med psykologiprofessoren Svend Brinkmann og forfatteren Erlend Loe. Det foregår den 24. februar.

Svend Brinkmann og Erlend Loe mødes den 24. februar kl. 20 til en live-streamet snak om livskriser. Samtalen kan opleves via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside eller Facebook-side. Netop livskriser er et højaktuelt emne i en tid, hvor tæppet pludselig er blevet trukket væk under hverdagen, som vi kender den. Men corona-krise eller ej, så går de færreste mennesker gennem livet uden at støde ind i en større eller mindre krise. Hvad enten de er livsomvæltende eller kun forårsager nogle ridser i lakken, er kriser en del af det at være til.

Svend Brinkmann er professor i psykologi og har skrevet en række populære bøger inden for psykologi og filosofi, mens den norske succesforfatter Erlend Loes romaner ofte beskæftiger sig med mennesker, der befinder sig i forskellige former for krise.

Arrangementet indgår i projektet ”Oplevelser live med bibliotekerne” som er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen. Her forsøger Fredensborg Bibliotekerne i samarbejde med bibliotekerne i Gentofte, Glostrup, Ballerup, Lolland og Slagelse kommuner at gå på tværs af kommunegrænserne via streaming-arrangementer. Ud over at streaming-arrangementer er velegnede i en tid med nedlukning af landet, forsøger projektet at signalere, at folkebiblioteket er for alle – også de grupper, der kan have svært ved at komme til de traditionelle aftenarrangementer på bibliotekerne. Det kunne være forældre, der har puttet børn, eller borgere som er sengeliggende eller har svært ved at skaffe transport i aftentimerne.

Samtalen mellem Svend Brinkmann og Erlend Loe er første arrangement i en serie, hvor en skønlitterær og en faglitterær forfatter sættes i stævne online til en live-streamet debat om et aktuelt emne.

Arrangementet kan ses på Fredensborg Bibliotekernes Facebook-side og via bibliotekets hjemmeside den 24. februar klokken 20-20.45, og det er gratis at se med.

Næste arrangement i rækken af ”Oplevelser live med bibliotekerne” er en samtale mellem Leonora Christina Skov og Rane Willerslev om ”det at være menneske” mandag den 29. marts kl. 19 live på Facebook

Følg samtalen mellem Svend Brinkmann og Erlend Loe den 24. februar klokken 20 på Facebook