Per Frost Henriksen fra DGI Nordsjælland udviser bekymring omkring de frivillige foreningers økonomi her under covid-19 pandemien. Dels fordi der er medlemmer af foreningerne som melder sig ud og fordi der ingen aktivitet er overhoved.

Hele landet er ramt af sundhedskrisen og coronavirus. Al indendørs idræt er lukket, og udendørs idræt er omfattet af forsamlingsforbuddet. Der er rigtig mange der gør noget selv, går en tur i skoven og på den måde får frisk luft. Men der er nogen som sidder hjemme og ikke kommer nu. Dog er der også tegn på at nogen forsøger sig med andre ting, som de ikke er van til. Men det som mangler er fællesskabet, fortæller formand for DGI Nordsjælland Per Frost Henriksen i et interview til Radio Humleborg.

- Foreningslivet er jo noget af det som binder lokalsamfundet sammen, fællesskabet og vennerne som man møder rundt om på idrætsanlæggene, for både den fysiske og mentale sundhed, der i denne tid er udfordrede. 

Al sund fornuft siger at vi skal være bekymret nu, men når vaccinen får sit ind tog, så kommer foreningerne på fode igen. Men lige nu er der flere foreninger der mister medlemmer. Så der er noget økonomi i nogle foreninger, der er presset i denne situation, fortæller Per Frost Henriksen.

DGI er meget opmærksom på, at aflysninger, restriktioner med videre kan have økonomiske konsekvenser for idrætsforeningerne. I den forbindelse fortæller Per Frost at der heldigvis er hjælpepakker der kan søges og det hjælper de gerne med. Men der er en bekymring for disse foreninger og så håber man på at kommer i gang igen snart.

- Vi hjælper også foreninger med at finde løsning på afholdelse af deres generalforsamlinger, for disse praktiske ting, skulle jo gerne flyde derud af, slutter Per Frost Henriksen.

DGI Nordsjælland er til for idrætsforeningerne i 11 kommuner: Allerød, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød, Hørsholm og Rudersdal. De arbejder for over 550 medlemsforeninger med mere end 135.000 aktive idrætsfolk.

Interviewet med Per Frost Henriksen kan høres på Radio Humleborg i den kommende tid. Blandt andet på søndag i magasinprogrammet Morgenkrydderen der bringes kl. 10-12 med genudsendelse mandag kl. 18-20 og efterfølgende podcast her på siden.