Årets julekoncert søndag den 13. december i Hørsholm Kirke med soul- og jazzsangerinden Marie Carmen Koppel,  blev hurtigt udsolgt. Der blev derfor arrangeret en ekstra-koncert samme dag og denne koncert er også udsolgt. Derfor er der nu åben for salg af billetter til en tredie koncert samme dag.

Corona restriktioner er en kæmpe udfordring for kunstnere og de arrangerende foreninger, således også for arrangementet med Marie Carmen Koppel, hendes musikere og den frivillige forening Kulturforsyningen der siden 2010 har præsenteret hendes julekoncerter i Hørsholm Kirke.

”Der godt nyt til de mange der er gået forgæves efter billetter til koncerten de sidste par uger, for det er i hast blevet besluttet, at der bliver en ekstra-ekstra koncerter om aftenen kl. 20” fortæller Jerry Ritz, formand for den arrangerende forening Kulturforsyningen og fortsætter: ”Publikumskapaciteten i kirken er pga. af krav om afstand begrænset til en tredjedel af normalt og derfor er det gået stærkt med at få solgt det begrænsede antal billetter”.
Fast tradition i Hørsholm Kirke på ellevte år

Marie Carmen Koppel: ”Da jeg hørte fra Jerry, at alle billetterne til de to koncerter, den om eftermiddagen og den først på aftenen, var revet væk og folk måtte gå forgæves efter billetter, sagde jeg straks OK til af give en tredje koncert om aftenen. Jeg vil ikke skuffe mit publikum i Hørsholm, som har fulgt mig trofast gennem årene. De første år i Trommen og de sidste elleve år, hvor det har været en fast tradition i Hørsholm Kirke. Jeg elsker det smukke kirkerum med den gode akustik og nærværet med publikum som jeg nyder, modsat koncerter i teatre- og koncerthuse kan jeg se publikum og være i øjenhøjde med dem”.

Det er ingen hemmelighed at 2020 har været et ”Annus Horribilis” for de udøvende freelance kunstnere, der for manges vedkommende er selvstændige erhvervsdrivende og har været svære at passe ind i de hjælpepakker, som har forsøgt at holde hånden under bl.a. museer, teatre og festivaler. Derfor betyder det meget, at det er muligt at gennemføre live-koncerter med de skrappe restriktioner om begrænset publikumskapacitet.
Som alle de tidligere år akkompagneres Marie Carmen Koppel af Steen Rasmussen på keyboards og lillebroderen Benjamin Koppel på saxofon, dem har hun turneret landet tyndt med i over 25 år.

Kulturforsyningen oplyser, at med denne tredje såkaldte ekstra-ekstra koncert, når man op på 300, som er det antal publikummer man under normale omstændigheder har til en enkelt koncert. Gennem alle årene har der været arrangeret to koncerter for at imødekommer publikums efterspørgsel, så selv med denne tredje koncert er det i år kun halvdelen af det antal publikummer som normalt oplever julekoncerten med Marie Carmen Koppel, så man skal ikke være for længe om at beslutte sig.

Billetsalget til ekstra-ekstra-koncerten er netop startet på https://www.billetlugen.dk/search/?affiliate=DKA&searchterm=h%C3%B8rsholm  

 

OBS - Koncerterne er udsat til 12.dec. 2021