- Corona har længe holdt os i et jerngreb, men vi skal ikke snydes for den traditionelle julekoncert med Operettekompagnie i Gamle Bio, det lover Poul Juul fra Kulturhuset Fredensborg Gamle Biograf. Det bliver på corona-betingelser og med fuld sikkerhed. Adgang kun med mundbind eller visir, der dog kan tages af, når man har sat sig ned.

- Vi har overvejet for og imod. Skal vi holde den traditionelle julekoncert – eller lukke ned pga. corona, fortæller Poul Juul og fortsætter:
Myndighederne beder os passe på – og samtidig holde gang i samfundet – også de kulturelle aktiviteter, der skal forebygge mismod og ensomhed. Og holde kunstnerne i gang.

Vi har undersøgt forholdene nøje og talt med Kulturministeriet – og fundet måder, hvorpå vi kan gennemføre koncerter i Gl. Bio i begrænset omfang. Så det gør vi. Derfor er der kun 60 pladser, og der er mindst 1 m. luft imellem os bortset fra familiemedlemmer, der vil sidde sammen.  siger Poul Juul. 

Der bliver to koncerter:

• Søndag den 6. dec. Kl. 14.00.
• Søndag den 6. dec. Kl. 16.00.

Dørene åbnes ½ time før, og der kan købes vand og vin ved selvbetjening og betaling med MobilePay.
Hver koncert varer 5 kvarter.

Operettekompagniet stiller i år med hele 5 kunstnere: Stifterne, pianisten Carol Conrad og tenoren Thomas Peter Koppel har til lejligheden suppleret sig med 3 unge talenter: Sopranen Carina Tybjerg Madsen, mezzo-sopranen Sidsel Aja Eriksen og barytonen William Jønch Pedersen.

Julen bliver, som vi plejer, sunget ind med en musikalsk pakkekalen der fyldt med magisk indhold, der åbnes låge for låge for de fremmødte gæster. Vi glemmer for en stund corona og andre fortrædeligheder og lader os overvælde af sang og glæde, så budskabet om fred mellem mennesker og glæde og taknemmelighed for det, vi har, får frit løb. Kun fællessange må vi undvære i år.

Sangerne jonglerer med glansfulde harmonier på alverdens sprog. Såvel kirkelige opusser som verdslige ever¬greens ligger aldeles mundrette i korpsets unge røster, der ufortrødent deler deres talenter med os.

Billetter á 150 kr. kan bestilles på www.fredensborgbio.dk