Julen melder snart sin ankomst og i den forestående højtid, er der mange forskellige tilbud på Nivaagaards malerisamling, både for børn og voksne. Her bydes på julekoncert, juleoplæsning, julemiddag og juletræssalg.

Tag børnene med tilbage i mødres historie i Nivaagaards Malerisamlings aktuelle særudstilling 'Historier om mødre' og bliv inspireret til at genoplive historier fra egne liv. I udstillingen begynder det hele med Jomfru Maria og Jesusbarnet - et motiv, der kommer til at slå igennem i mor-og-barn billeder flere hundrede år efter. Med et opgaveark i hånden kan I gå på opdagelse i 500 års billedkunst og blive klogere på forskellige tiders skildringer af moderen som motiv og ideal - og måske også på jer selv og jeres egen tid.

Fælles for os alle er, at vi har en mor og kender flere mødre: Hvordan var din egen mor, bedstemor, svigermor eller bedste vens mor? Og hvordan ville et billede af de kvinder med børn, du kender fra dit liv, tage sig ud?

I hele december måned kan børnene også finde juledyr i udstillingen. Finder man de gemte juledyr, kan der vælges et postkort og en æske mintpastiller fra julegrenen i museumsbutikken.

Juleoplæsning
1. søndag i advent inviterer Malerisamlingen traditionen tro til julehygge på museet med oplæsning for børn og deres familier. I år er det Anne Marie Helger, der sætter julestemningen i gang søndag den 29. november kl. 14. Det sker med højtlæsningen af to udgaver af 'Peters Jul': Den klassiske historie fra 1866 skrevet af Johan Krohn efterfulgt af Rune T. Kiddes humoristiske, omskrevne version af klassikeren.

Juleklip i forbindelse med højtlæsningen udgår i år pga. corona-situationen. I stedet har museet forberedt en lille krea-pose med skabelon og papir til en Nivaagaard juleengel, som alle børn og voksne, der deltager ved højtlæsningen, kan få ved ankomst og tage med hjem og lave. 

Højtlæsningen er gratis for årskortholdere, børn u. 18 eller når entreen er betalt. Tilmelding nødvendig på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

Julekoncert og julemiddag
Fredensborg Slotskirkes Pigekor synger på smukkeste vis julen ind på Malerisamlingen med klassiske julesalmer og sange torsdag den 10. december kl. 19.30.

Pris 150 kr./ 100 kr. for årskortholdere. Billetbestilling via billetto.dk

 

Før koncerten serverer cafeen en middagstallerken med confiteret andelår, harricot verts, ovnstegte rosmarinkartofler og portvinsskysauce.

Pris 135 kr.. Børn u. 12 år 85 kr. Ris á la mande til dessert inkl. kaffe 35 kr.

Bordbestilling: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 53 85 10 17 eller benyt tilbuddet på billetto.dk med særpris for koncertbillet og julemenu.

 

Museets egen kunstsamling
Udstillingen 'Danh Vo præsenterer' kan ses frem til 6. december i museets Gl.. Afdeling, mens et udvalg af museets egen kunstsamling kan opleves i side gallerierne med værker fra italiensk renæssance, nederlandsk barok og dansk guldalder. Her kan man komme i julestemning foran J. Th. Lundbyes værk Vinterlandskab i nordsjællandsk karakter (1841), der også var blandt museumsstifteren Johannes Hages yndlingsbilleder:

 

Besøg museumsbutikken og cafeen
Museumsbutikken er fyldt med gode kalender- og værtindegaver inspireret af særudstillingen 'Historier om mødre' og museets kunstsamling.

I hele december måned serverer cafeen en frokost-juleplatte med alle de klassiske lækkerier.
Pris 145,- pr. person. Børn u. 12 år 85 kr.

Juletræssalg
Fra den 28.-29. november og de følgende lørdage-søndage frem til 20. december sælger Nivås spejdere 'De Vilde Svaner' juletræer ved museets parkeringsplads i tidsrummet kl. 10-16.