Louisiana Lecture byder på foredrag onsdag den 25. november kl. 19.30 i Louisianas Koncertsal med geolog og professor Minik Rosing, der har en både dyb og bred indsigt i forholdet mellem jorden, klimaet og mennesket.

I Louisiana Lecture onsdag den 25. november kl. 19.30 i Koncertsalen lader han sig inspirere af den japanske kunstner Tetsumi Kudos skildringer af en ”ny økologi”, som aktuelt kan opleves på Louisiana i udstillingen ”CULTIVATION”.

Grønlandsk-danske Minik Rosing, der er professor i geologi ved Globe Institute, Københavns Universitet, er bl.a. kendt for sin tilbagedatering af liv på jorden med 300 millioner år i forhold til tidligere antagelser.

Rosing interesserer sig også for forholdet mellem kunst og videnskab. Han har ved flere lejligheder samarbejdet med billedkunstnere blandt andet med Per Kirkeby – og senest med Olafur Eliasson.

De to, Rosing og Eliasson, stod bag det klimaaktivistiske kunstværk ”Ice Watch”, hvor de lod store isblokke smelte på Rådhuspladsen.
En interessant Lecture-aften, hvor der også er mulighed for at se eller gense udstillingen ”Tetsumi Kudo – CULTIVATION” i Østfløjen.
Foredraget er gratis for museets gæster – tilmelding er nødvendig på www.louisiana.dk  hvor man kan læse mere.