Mød forfatteren Sarah Skyt Persson på Nødebo Kro onsdag den 21. oktober kl. 19.30 og hør hende fortælle om tankerne og skriveprocessen bag debutromanen ”Sku’ det være en anden gang”, og man kan derigennem få idéer til, hvordan man selv kan arbejde med at skrive.

Forfatteren Sarah Skyt Persson er født i 1985 og opvokset i Herning. Hun arbejdede som kasserer i Sydbank, inden hun flyttede til København og blev cand. mag. i dansk og filosofi. Hun har været med til at starte skrivelinjen på Københavns Kunstskole og har desuden været med til at arrangere Louisianas litteraturfestival.

Om debutromanen skrev Politiken bl.a.: "…..en underholdende roman om arbejdsplads, provinsliv og en kvinde, der beslutter sig for at blive voksen", og avisen kaldte desuden romanen for ”ualmindeligt velkomponeret” og ”en fornøjelse af læse”. Bogen blev generelt mødt med stor interesse fra pressen, bl.a. fordi den inviterer læseren ind i et miljø, der ikke før er beskrevet i dansk litteratur – en bankfilial i hedens hovedstad Herning. Her har man kastet janteloven over skulderen, man handler, og man har succes, og det gør romanens hovedperson Maria til en presset kvinde. Hun er kasserer i banken og har, i en alder af 30, stort set ingenting udrettet. Men det har hun planer om at ændre på den uge i december, hvor romanen følger hende, ugen op til bankens julefrokost. Det er originalt, rørende og virkelig sjovt på den lune, underspillede måde.

Ved udgivelsen i sommeren 2019 blev forfatteren interviewet til bogmagasinet bog.dk, hvor hun bl.a. sagde: ”Noget af det, jeg havde lyst til, da jeg skrev bogen, var faktisk at grine lidt ad mig selv. Der er et stykke af mig selv i alle mine karakterer, og derfor omfavner jeg dem både med selvironi og solidaritet. Maria er ikke mig – hun har andre drømme og karaktertræk – men jeg genkender det med at føle, at man er faret vild i sit liv. Jeg kommer af en rigtig uldkræmmerslægt og er på den måde så herninggensisk, som man kan blive. Min families historie er Hernings historie. Den er en del af min DNA. Men i Herning har man et stærkt erhvervsrettet fokus. Der er rigtigt mange succesfulde erhvervsfolk, men der er ikke meget at gøre, hvis man vil lave noget, som er kunstnerisk. Man kan blive alt i Herning, bare ikke kunstner! Men jeg er ikke flygtet fra noget, jeg har bare flyttet mig hen imod noget, som jeg gerne ville”.

Billetterne til foredraget koster 100 kr. ved indgangen og 90 kr. i forsalg på forsamlingshusets hjemmeside www.noedebo-kro.dk  Gratis adgang med årskort.