Onsdag den 18. marts kl. 19.30 kan man komme til foredrag på Nødebo Kro. Her kan man høre om Hippieruten til Østen - genoplevet efter 40 år af Thomas Ubbesen.

 

For 40 år siden var det helt almindeligt, at unge holdt et års pause efter gymnasiet og rejste til Østen for at opleve Indiens mystik. Det gjorde Thomas Ubbesen også, og i 2017 gentog han rejsen som grundlag for sin bog ”Gensyn med Hippieruten” med den modne mands erfaringer og interessante betragtninger om verden dengang og nu.

 

Hvordan går det egentligt - dybest set - derude i den store verden? Går det i store træk fremad eller tilbage? Bliver menneskeheden lykkeligere, eller vokser summen af menneskelig lidelse tværtimod år for år? Det var nogle af de spørgsmål journalist og forfatter Thomas Ubbesen for et par år siden satte sig for at finde svar på, da han en våd og grå efterårsmorgen stillede sig op i udkanten af København, stak tommelfingeren frem - og drog afsted til Indien over land.

 

Den lange rejse foregik parallelt med hans tur 40 år tidligere ad det, der var kendt som hippieruten: den folkevandring til Østen, som hundrede tusinder af unge flippere, syrehoveder, hippier og fantaster tog ud på i 60erne og 70erne. Historien om de to rejser med 40 års mellemrum er nu samlet i den anmelderroste bog "Gensyn med hippieruten", som er udkommet på Gyldendal.

 

Journalisten Thomas Ubbesen kom til DR i 1994 som udlandsmedarbejder og har bl.a. arbejdet på Orientering på P1, hvor han har leveret ekspert-analyser blandt andet på udviklinger i Mellemøsten og militære forhold. Han har dækket den eskalerende flygtninge-krise i Danmark, Europa og Mellemøsten intenst og har foretaget en række lange rejser sammen med flygtningene hele vejen fra krigsskuepladserne i Syrien til asylcentrene i Europa. Thomas Ubbesen forlod DR ved årsskiftet 2017 for blandt andet at fokusere på sit forfatterskab, sin foredragsvirksomhed, sit maleri og sit band. Et af resultaterne er bogen ”Gensyn med Hippieruten”, som er udgangspunkt for foredraget

 

Kom og hør Thomas Ubbesen selv fortælle om rejserne, bogen, den store verden - og om hvorvidt summen af menneskelig lidelse mon er blevet større eller mindre i vores levetid?

 

Billetterne til foredraget koster 100 kr. ved indgangen og 90 kr. i forsalg på forsamlingshusets hjemmeside www.noedebo-kro.dk. Gratis adgang med årskort.