Det er intenst, medrivende og underholdende, når Dánjal bandet slippes løs ved deres live koncerter. Med påvirkning fra Tom Waits til Beatles, pop/rock fra 70’erne, verdensmusik og færøsk folkemusik, er lyden mest af alt nordisk og helt sin egen. Det sker på Nødebo Kro fredag den 6. marts kl. 21.00 med mulighed for spisning kl. 19.00.
 

Dánjal bandet er svært at beskrive med ord. Det skal opleves. Dánjal er et seks-mands internordisk band, der repræsenterer Danmark, Sverige, Finland og Færøerne. De forskellige baggrunde supplerer smukt hinanden i medrivende og fængslende kompositioner, og med 10 års høj aktivitet på livescenen i Skandinavien, Tyskland og Rusland har bandet udviklet et særegent udtryk og lyd, der ikke kan bestemmes af én genre. Skal man alligevel forsøge at indkredse bandets lyd, så går det i retning af festlig og munter Balkan.

 

Frontmand, sanger og pianist, Dánjal á Neystabø fra Færøerne, kommer fra en familie med en lang politisk historie. Både hans mor, bedstefar og oldefar har været ministre på Færøerne. Opvæksten har givet Dánjal en naturlig politisk bevidsthed, og det tjener som inspiration i Dánjals tekster. De øvrige musikere er Kim Rafael Nyberg på mandolin, Annika Jessen på klarinet, Stefan Sieben på guitar, Erik Olevik på bas og Ulrik Brohuus ved trommerne. Bandet har fået mange prisnomineringer, deriblandt to for “Best Live Act” ved Danish Music Award.

 

Musikken spiller fra kl. 21, og man kan spise middag på Kroen kl. 19 med en to-retters menu for kun 160 kr. (135 kr. for medlemmer af Forsamlingshusets Venner). Spisebilletter købes i forsalg på forsamlingshusets hjemmeside www.noedebo-kro.dk senest onsdag den 4. marts kl. 12. Men alle er naturligvis velkomne til musikken - også dem, der har spist hjemmefra.

 

Billetter til musikken koster 150 kr. ved indgangen og 140 kr. i forsalg på www.noedebo-kro.dk. Gratis med årskort.