Fredensborg Bibliotekerne har i de senere år haft stor fokus på naturvidenskab med sine talrige videnskabelige foredrag livestreamet fra Aarhus Universitet. Den 11. marts klokken 19 er det anderledes. Her vil professor emeritus i teoretisk højenergifysik ved Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet møde op i levende live på Humlebæk Bibliotek og holde foredrag om intet mindre end naturens love.

 

Holger Bech Nielsen vil fortælle om, hvordan man inden for den teoretiske fysik stadig arbejder med at finde en model, der kan forklare alle fysikkens love på en og samme gang. Her kommer vi blandt andet ind på Strengeteorien, Bohrs standardmodel og fundet af Higgs partikel - Guds partikel - som Holger Bech Nielsen forudsagde eksistensen af allerede i 90erne. Higgs var en manglende brik - men fundet af den forklarer langt fra alt, så Holger Bech Nielsen vil også give en status for, hvor forskningen befinder sig i dag.

 

Foredraget med Holger Bech Nielsen er arrangeret i et samarbejde mellem Fredensborg Bibliotekerne og LOF. Det koster 175 kroner plus gebyr at deltage, og billetter kan købes via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside.