Han kan fylde spillesteder til bristepunktet og begejstre både publikum og anmeldere. Det er altid en betagende og helt enestående oplevelse at høre Rasmus Lyberth synge sine grønlandske sange. Nu kommer han til Nødebo for anden gang og det er søndag den 1. marts kl. 16.00.

 

Rasmus besidder en ganske speciel evne til at formidle de dramatiske, storslåede og kontrastfyldte fortællinger, der findes i Grønlands natur og menneskeskæbner. Med sin selvkomponerede musik og sin fængslende stemme synger Rasmus om Grønlands natur, befolkningens vilkår og hjemlandets udvikling, så det trodser alle sprogbarrierer og går lige i hjertet hos publikum. ”En oplevelse i særklasse, en forførerisk aften i selskab med Rasmus Lyberth og band var en fantastisk varm og eventyrlig oplevelse,” som en anmelder i Midthimmerlands Folkeblad beskrev en koncert med Rasmus Lyberth.

 

Den grønlandske sanger, sangskriver og skuespiller har siden 1970’erne været et af landets mest populære ansigter. Med sin musik og kunst har han sat fokus på landet mod nord hos et internationalt publikum, og hans kunstneriske engagement har sikret Grønland en af de mest populære, kunstneriske repræsentanter nogensinde. Det kom til udtryk, da BBC i juli 2011 havde inviteret Rasmus Lyberth til at medvirke i den årlige, prestigefyldte promenadekoncert i The Royal Albert Hall. Promenadekoncerterne er en af de største klassiske musikbegivenheder i verden og samtidig en begivenhed, som BBC transmitterer direkte. Udsendelsen blev sendt på DR 2 året efter.

 

Rasmus Lyberth har optrådt i hele verden og har modtaget et hav af priser. Han er en kunstner og altid en uforglemmelig oplevelse – uanset om publikum lytter til ham i Royal Albert Hall i London eller til en af hans særdeles populære julekoncerter, der år efter år fylder Christians Kirken på Christianshavn med et begejstret publikum.

 

Rasmus Lyberth bliver ved denne koncert akkompagneret af Kristoffer Jul Reenberg på piano. Kristoffer Jul Reenberg akkompagnerer også Gitte Hænning og har spillet med bl.a. Claus Hempler, Niels Hausgaard, StokkCity, Tom McEwan og Hugo Rasmussen.

 

Billetter til koncerten koster 200 kr. ved indgangen og 190 kr. i forsalg på www.noedebo-kro.dk. Gratis adgang med årskort.

 

Der er nummererede pladser i salen.