Rigtige mænd i naturen er et tilbud fra Fredensborg Kommune til dig, der ønsker en bedre fysisk form, frisk luft, naturoplevelser, mere energi og måske et par kilo mindre på sidebenene. Højt humør og et stærkt fællesskab, hvor man hjælper hinanden, er nøgleord i processen.

Forløbet ligger i perioden 21. marts til 3. juni. Holdet mødes i alt 21 gange udenfor arbejdstid, til skiftevis fysisk træning, natur- og friluftsaktiviteter og tilberedning af lækker mad over bål. Der er også en coach tilknyttet, som bl.a. kommer med input til hvordan du holder fast i nye vaner.

Som deltager introduceres du desuden til flere forskelligartede foreningsaktiviteter, som du kan vælge at udforske videre på egen hånd bagefter. Du vil få en smagsprøve på TrackFit ved TrackFit Fredensborg, Høslet ved Kelleris Græsningslaug og Frisbeegolf ved Karlebo Frisbee-Golf Klub.

Bag tilbuddet står Gang i Fredensborg, partnerskabet mellem Fredensborg Kommune og Naturstyrelsen Nordsjælland. Partnerskabet har søgt og modtaget en donation på 120.000 kr. fra TrygFonden for at kunne gennemføre to forløb for mænd i naturen.

*Første forløb blev afviklet i efteråret 2019, og resultaterne herfra er rigtigt gode. Udover at deltagerne er kommet i bedre fysisk form, har fået mere energi og sover bedre om natten, er der også en stor andel der holder sammen om forskellige aktiviteter efterfølgende, hvilket har stor betydning når det gælder at cementere de nye vaner.

Det er gratis at deltage, men tilmelding og en forsamtale er nødvendig. Deltagere skal være bosiddende i Fredensborg Kommune. Se mere om tilmelding og hent tilmeldingsblanketten på www.fredensborg.dk/rigtigemændinaturen 

Se også www.facebook.com/GangiFredensborg  hvor der ligger en lille film fra efterårsforløbet til inspiration.

Informationsmøde tirsdag den 3. marts
Tirsdag den 3. marts kl. 19.00 – 20.30 er der informationsmøde om det kommende forløb i ”Skolen i Virkelighedens” lokaler, Krogerupvej 21 i Humlebæk.

Her får du mere at vide om tilbuddet og mulighed for at møde dem der står for forløbets aktiviteter, samt to tidligere deltagere, som vil fortælle hvad de har fået ud af at deltage.

Der er ikke tilmelding til informationsmødet, du møder bare op.

Baggrund
Tal fra Sundhedsprofilen viser, at 63 pct. af mænd i Fredensborg Kommune er stillesiddende i mere end otte timer om dagen, og 30 pct. bevæger sig ikke de anbefalede 30 minutter om dagen. Derudover er 56 pct. af kommunens voksne mænd moderat til svært overvægtige. Hver især faktorer der øger risikoen for sygdomme som bl.a. type 2-diabetes, hjertekarsygdomme og muskelskeletsygdomme.

(Omtalen blev publiceret fredag den 14. februar 2020 kl. 6,47 og opdateret fredag den 14. feb.2020 kl. 17,30)