Oplev en levende digtoplæser og en af Danmarks største forfattere, når han besøger Nødebo Kro den 26. februar kl. 19,30. Han evner at kombinere sin store viden om samfund og litteratur med sine egne digte, oplæsninger og kække kommentarer. Der er plads til både grin, forundring og fundering over livet. 

Søren Ulrik Thomsen er en skarp iagttager, dygtig foredragsholder og anerkendt forfatter, som i mange år har været utroligt populær i hele landet. Hans forfatterskab bliver ofte betragtet som et af de vigtigste i nyere dansk litteratur, og han formår at favne både ældre kunstgreb og samtidens strømninger.

 

Søren Ulrik Thomsen blev født i 1956 og blev i 1982 uddannet på Københavns Universitet med bifag i Litteraturvidenskab. I årene 1985-91 redigerede han sammen med Erik Skyum-Nielsen litteraturtidsskriftet Den Blå Port. Søren Ulrik Thomsen debuterede i 1981 med sin første digtsamling “City Slang”. Denne blev efterfulgt af “Ukendt under den samme måne” (1982) og siden af “Nye digte” (1987), “Hjemfalden” (1991) og “Det skabtes vaklen” (1996). I 2011 kom den anmelderroste “Rystet Spejl”. Han har siden 1995 været medlem af Det danske Akademi og har gennem sit forfatterskab modtaget en lang række priser og legater, heriblandt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse i 1995, Weekendavisens Litteraturpris i 1992, Otto Gelsted Prisen fra Det danske Akademi i 1985. En lang række forfattere har desuden behandlet Søren Ulrik Thomsens værker og liv, og i 1998 lavede Jørgen Leth portrætfilmen “Jeg er levende – Søren Ulrik Thomsen”.

 

Senest har Søren Ulrik Thomsen i 2016 vundet Spoken Word Prisen for sit samarbejde med bandet Det Glemte Kvarter, hvori de kombinerer digte med lyd. Efter flere udsolgte koncerter i Jazzhouse markerede bandet i efteråret 2016 udgivelsen af det nye album “POWER” med koncerter rundt i landet. Her udforskes en mere rå og beat orienteret side af det roste møde mellem lyrik og musik.

 

I 2016 udkom Søren Ulrik Thomsens seneste bog “En hårnål klemt inde bag panelet”, der er en samling noter over erindringer, samtidsfænomener, indtryk fra København og ikke mindst hans egen dødelighed i en række tænksomme og velturnerede kort-tekster.

 

Mød forfatteren Søren Ulrik Thomsen på Nødebo Kro den 26. februar kl. 19,30. Billetter til koster 100 kr. ved indgangen og 90 kr. i forsalg på www.noedebo-kro.dk. Der er gratis adgang med årskort.