Den 14. marts 2020 har Nivå Amatør Teater premiere på lystspillet Høfeber. Siden midt på efteråret 2019 har teaterforeningen arbejdet knivskarp på at øve Noël Cowards lystspil fra 1925, de har travlt nu, men glæder sig til at tage imod publikum. 

Der er ni medvirkende i stykket, som har følgende roller i stykket:

Judith Bliss (Susanne Dinesen Larsen), en excentrisk skuespillerdiva, der nyligt har trukket sig tilbage, hendes mand David (Kristian Thorlacius), en selvoptaget forfatter, deres to voksne på en gang forkælede og forsømte børn Simon (Mikal Johansen) og Sorel (Apollonia Ambus), fire gæster Sandy (Pierre Nydal), Jackie (Cathrine Schandorff), Richard (Ole Holmgren)og Myra (Helle Rexen), som familiemedlemmerne hver især har inviteret på weekend uden at fortælle det til de andre, og Judiths påklæderske gennem mange år Clara (Marianne Buur), der nu fungerer som hushjælp.

 

Handlingen udspiller sig over en weekend på familien Bliss landsted, og det bliver ikke ligefrem den fredelige weekend, som familiemedlemmerne hver især har lovet deres gæster. Som weekenden skrider frem, spindes de intetanende gæster ind i familiens teatralske og dybt dekadente samværsform, hvor intriger og romantiske forviklinger i høj grad præger hverdagen. Gæsterne ser sig til sidst nødsaget til at flygte.

 

Datteren Sorel udtrykker et sted i stykket sin frustration over familien: ”I dette hus spiller man altid komedie, der er ingen af os, der mener noget rigtigt”, og et andet sted er det gæsten Myra, der koger over ”I er den skrappeste gang hysterikere, der overhovedet kan gå i et par sko, og hele jeres hus er som en stor falsk, forskruet rede. I er egoistiske og selvglade, og jeg er dødtræt af jer”.

 

Stykket er velskrevet og replikkerne er dejlige at arbejde med, selv om den store ordrighed stiller krav til skuespillerne.

- Ifølge Noël Coward var stykket kun tiltænkt at underholde og opmuntre, og at arbejde med stykket har i høj grad været underholdende, jeg tror aldrig, at jeg i de 34 år, jeg har været en del af Nivå Amatørteater, har grinet så meget til prøverne, som vi gør denne gang, siger Lena Wandall-Holm som er instruktør på stykket i Nivå.

Spilledage:

lørdag den 14 marts kl. 15.00
søndag den 15 marts kl. 15.00
tirsdag den 17 marts kl. 20.00
onsdag den 18 marts kl. 20.00
lørdag den 21 marts kl. 15.00
søndag den22 marts kl. 15.00
mandag den 23 marts kl. 20.00

Billetter af 90,- kroner kan bestilles på telefon 2712 2813 eller på e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Mere info på www.nivaateater.dk 

Adresse:

Nivå Amatør Teater
Kalvehaven 6.
2990 Nivå