Søndag den 9. februar 2020 kl. 16.00 optræder en af Danmarks største jazzsangerinder, Sinne Eeg, med sin faste pianist, Jacob Christoffersen på Nødebo Kro. Det bliver en koncert med kendte jazz standards og nogle af Eegs egne kompositioner.

 

De to musikere, som for øvrigt begge blev tildelt den fornemme Ben Webster Prisen i hhv. 2013 og 2014, har spillet fast sammen siden 2009 og har turneret som duo i bl.a. USA, Frankrig og Danmark. Duoen udgav i 2018 et ”hemmeligt” duo-album, som kun sælges ved deres koncerter.

 

Sinne Eeg er kendt for at være, om muligt, endnu bedre live end på CD. Hendes koncerter kendetegnes ved stort nærvær, humor og et enormt musikalsk overskud, som bl.a. kommer til udtryk ved, at der i den grad leges og tages chancer på scenen – ikke mindst i hendes suveræne scat-sang, som må betegnes som værende i verdensklasse. Intet mindre!

 

Jacob Christoffersen er ikke uden grund en af de mest efterspurgte pianister herhjemme og modtager af Ben Websterprisen 2013. Han har hele paletten. Han kan spille inderligt smukt som ingen anden, og han kan spille med et rytmisk drive og overskud, der ganske enkelt er i verdensklasse. Han har udgivet flere albums i eget navn og har spillet fast med Sinne Eeg gennem de sidste mange år.

 

Sinne Eeg har modtaget et væld af priser: Ben Webster Prisen 2014, Holstebro Kommunes Musikpris, DR P2 Jazz Prisen, 4 x Danish Music Award, i 2015 med den prestigefyldte, franske jazzpris Palmares, da L’Academie du Jazz (de 60 vigtigste jazzkritikere i Frankrig) belønnede ”Face The Music” med prisen for bedste internationale vokal-udgivelse. I oktober 2016 modtog hun det ærefulde Dronning Ingrids Hæderslegat. Ud over at have indtaget den hjemlige scene er Sinne Eeg ved at have godt fat i udlandet, hvor hun bl.a. jævnligt turnerer i lande som USA, Japan, Kina, Norge og Sverige. Især i Japan og USA er der store forventninger om kommende gennembrud efter flere succesfulde turnéer.

 

Sinne Eeg fik sit store gennembrud med cd'en "Waiting For Dawn" i 2007, for hvilken hun modtog en Danish Music Award (DMA) for ”Bedste Jazz Vokal Album 2007”. Politikens Boris Rabinowitch gav hende sjældne 6 ud af 6 hjerter i sin anmeldelse af cd'en.

 

Billetter til koncerten koster 200 kr. ved indgangen og 190 kr. i forsalg på www.noedebo-kro.dk. Gratis adgang med årskort.

 

Der er nummererede pladser i salen.