Slap af fra juleriet og hør den grufulde historie om kongens livlæge, der blev henrettet på Fælleden.Det sker i Kulturhuset Fredensborg Gamle Bio tirsdag den 3. dec. 2019 kl. 19.00.

Da livlæge og kabinetsminister Johann Friedrich Struensee blev henrettet i april 1772, var der næppe mange, der kneb en tåre. Faktisk blev hans fængsling og senere henrettelse mødt med glædesudbrud af hidtil usete dimensioner. Man kan spørge, hvordan det gik til, at den nok mest upopulære politiker i danmarkshistorien endte med at blive et symbol på fremskridt, humanitet og opgør med formørkede traditioner.

Mange etiketter er gennem tiden blevet hæftet på Struensee. I dette foredrag tager professor Ulrik Langen os med på en tour de force gennem Struensees liv som politiker, efterfulgt af hans senere forvandling fra i samtiden at være opfattet som landsforræder og lykkeridder, til nu at være en tragisk elsker og oplysnings-helt i faglitteratur, film og fiktion.

Ulrik Langen er professor i historie ved Københavns Universitet og en fremragende formidler af især 1700-tallets historie. Han har modtaget flere priser, bl.a. prisen for Årets Historiske Bog.

Billetter á 50 kr. kan bestilles på www.fredensborgbio.dk