Litteratur Akademiet fejrer tre år med masser af læselyst og forfatterbesøg. Fredensborg Bibliotekerne og skolerne i Fredensborg Kommune inviterer derfor til forfatterforedrag med to populære fantasyforfattere.

Tirsdag den 19. november fejrer Litteratur Akademiet tre års fødselsdag. Børn fra 3.– 6. årgang kan sammen med deres forældre få masser af inspiration til læsningen, når de to populære fantasyforfattere, Josefine Ottesen og Lene Kaaberbøl, deler ud af deres kærlighed til fiktion og børnelitteratur. Det foregår i Louisianas bådehus ved Louisiana Museum.

Litteratur Akademiet er et projekt, der skal booste læselysten hos eleverne på skolerne i Fredensborg Kommune ved blandt andet at invitere forfattere til at komme på besøg og fortælle om deres bøger.

Eleverne markerer dagen ved forskellige begivenheder dagen igennem, men som noget helt særligt er Fredensborg bibliotekerne og folkeskolerne i Fredensborg kommune gået sammen om at markere fødselsdagen med to forfatterforedrag for børn og deres forældre. Det første begynder klokken 17, hvor Josefine Ottesen holder oplæg for elever på 3. og 4. årgang. Ottesen har et stort bagkatalog af fantasybøger til netop denne aldersgruppe. Her kan blandt andet nævnes serierne ’Løvindens datter’ og ’Drageherren’, mens mange nok også kender til de mere hyggelige fortællinger om Hullerikkerne; Ask, Birk og Ella.

Klokken 19.15 er det elever på 5. og 6. årgang, der står for tur, når Lene Kaaberbøl tager publikum med ind i sin fascinerende fantasyverden. Kaaberbøl er især kendt for sine fantasyserier ”Skammerens Datter” og ”Vildheks”, der begge er blevet filmatiseret og sat op som teaterstykker. Lene Kaaberbøl bliver interviewet af børnebibliotekar Stine Persson.

Arrangementet er gratis for børn, mens en voksenbillet koster 40 kroner. Prisen er inklusiv adgang til Louisiana for voksne og børn på selve dagen. Billetter købes på Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside. Bemærk at der er tale om to forskellige arrangementer.