Lørdag den 16. november klokken 15 forvandles salen på Humlebæk Bibliotek til en svedig swingende jazzklub, når Nivå Big Band går på scenen til en to timer lang koncert. Ud over dirigenten Anders Jakobsen og de 16 musikere optræder gæstesolisten og altsaxofonisten Jens Søndergaard.

 

Nivå Big Band kan i år fejre sit 45 års jubilæum som en forening af professionelt ledede jazzamatører med kærlighed til den klassiske swingmusik. Orkesteret har i årenes løb medvirket ved mange lokale arrangementer og festivaler og har flere gange tidligere med stor succes optrådt på Humlebæk Bibliotek.

 

Eftermiddagens gæstesolist, altsaxofonisten Jens Søndergaard, er en af landets mest populære jazzmusikere. Han er kendt for sit samarbejde med den amerikanske saxofonist Lee Konitz og har spillet i bands som Leonardo Pedersens Jazzkapel, Swingstyrke 7, Etta Cameron Jazzgroup og Ib Glindemans orkester.

 

Koncerten på Humlebæk Bibliotek den 16. november byder på en række klassiske numre fra eksempelvis Duke Ellington, Count Basie og Frank Sinatras repertoire, og jazzelskere kan derfor se frem til en eftermiddag med energisk swingende bigbandtoner og masser af cool saxofonspil.

 

Billetter koster 50 kroner plus gebyr og kan købes via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside.