Torsdag den 7. november klokken 19-21 kan man passende gemme sig for efterårets mørke og vindens rusken på Humlebæk Bibliotek, når der er besøg af den yderst velskrivende og produktive forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky. Her vil Riebnitzsky fortælle om sit forfatterskab – og i særdeleshed om sin nyeste roman ”Smaragdsliberen” fra 2018.

 

Siden Riebnitzsky debuterede som forfatter i 2010 med biografien ”Kvindernes krig”, har hun modtaget adskillige priser og nomineringer for sit forfatterskab. Hun er blandt andet blevet nomineret til Weekendavisens Litteraturpris for ovenstående biografi, og hun vandt i 2013 Politikens romankonkurrence med "Forbandede yngel". Samme år blev romanen "Den stjålne vej" desuden nomineret til DR Romanprisen.

 

Udover sit forfatterskab er Anne-Cathrine Riebnitzsky også kendt som en kvinde med fokus på undertrykte kvinder i den krigshærgede Helmand-provins, hvor hun har gjort et stort arbejde for den demokratiske udvikling. Hendes forfatterskab bærer tydeligt præg af hendes mange oplevelser i forbindelse med hendes udsendelser til Mellemøsten.