På Nødebo Kro kan man søndag den 6. oktober kl. 16,00  opleve den nyetableret strygekvintet med musikere, der tidligere har optrådt på Nødebo Kro. De spiller iørefaldende musik af Mozart, Beethoven og Dvorak.

 

Strygekvintetten er strygekvartettens storebror og giver komponisten mulighed for at brede lyden ud. Både Mozarts og Schuberts bedste kammermusikværker er skrevet for strygekvintet, og desuden har komponister som Beethoven, Mendelssohn, Brahms, Bruckner, Dvorak og også danske komponister som Niels W. Gade og Carl Nielsen skrevet strygekvintetter. Ved koncerten på Nødebo Kro spilles tre af dem.

 

Mozart havde oprindeligt skrevet KV 406 fra 1788 som en blæseroktet “Nachtmusique” Serenade KV 388, men han skrev den om til strygekvintet for at få mere dybde i kompositionen. Dette gjorde så stort indtryk på Beethoven, at også han transkriberede sin blæseroktet til Strygekvintet op. 4.

 

Dvorak´s kvintet op. 97 blev skrevet i august 1898 i Spillville, en tjekkisk bosættelse i Iowa i USA, og den fik sin første opførelse i Boston. Den regnes for et af hans bedste kammermusikværker og minder i udtryk om hans berømte strygekvartet: den amerikanske.

 

Ensemblet Quintessens

er opstået som strømme af sammenspil gennem mange år med kilder i Copenhagen String Quartet og i nære familiære bånd på tværs af kvintetten. Bindingerne, som udgør kvintet-molekylet, er ægteparret og bratschisterne Bernd Rinne og Katie Ridley, ægteparret og violinisterne John Bak Dinitzen og Anne Marie Kjærulff samt cellisten Julie Tandrup Kock. Bernd og John var midteraksen i Copenhagen String Quartet, som optrådte på Nødebo Kro i 2015, og deres musikalske venskab gennem mere end 20 år har banet vejen for kvintetten.

 

Tre af musikerne: Katie Ridley, Bernd Rinne og John Bak Dinitzen har deres daglige virke i Copenhagen Phil. Anne Marie Kjærulff kommer fra DR symfoniorkestret og er et skattet medlem af Wienertrioen, som har spillet til Nytårsgallafesten på Nødebo Kro i 15 år. Julie Tandrup Kock fungerer som selvstændig kammermusiker, solist og orkestermusiker. Hun har optrådt på Nødebo Kro i 2013 med Aquila Trio og har en enkelt gang været med i Wienertrioen. Ensemblet er gennem de stærke musikalske og personlige bindinger allerede et stærkt sammenspillet hold.

 

Billetterne koster 150 kr. ved indgangen og 140 kr. i forsalg på forsamlingshusets hjemmeside www.noedebo-kro.dk. Gratis med årskort.