Bliv klog på planeter, bakterier og vand i oktobers live-streamede foredrag, når Fredensborg Bibliotekerne er klar til en ny sæson med de populære naturvidenskabelige foredrag transmitteret live fra Aarhus Universitet.
 

Den 8. oktober er der på Fredensborg Bibliotek sæsonpremiere på efterårets live-streamede foredrag fra Aarhus Universitet. Her kommer tilhørerne på intet mindre end et krydstogt ud i solsystemet med besøg på planeter, måner, asteroider og kometer.

 

Den 22. oktober handler det på Humlebæk Bibliotek om snedige bakterier, og hvordan de danner organiserede samfund med avancerede arbejdsfordelinger, konkurrence, krig, alliancer, elektriske ledningsnet og massekommunikation.

 

Månedens foredrag slutter den 29. oktober på Nivå Bibliotek med ”Viden om vand”. Her kan man blive klog på hemmeligheden bag vands mange forunderlige egenskaber, og hvordan vandmolekylerne spiller en vital rolle i biologiske- og klimarelaterede processer på Jorden.

 

Alle foredrag varer to timer og starter klokken 19, men biblioteket opfordrer til, at man indfinder sig i god tid, så man kan nå at komme på plads og få en kop kaffe. Tilmelding er gratis og kan ske via www.fredbib.dk/streaming.

 

Som altid foregår foredragene i Aarhus Universitets store auditorium og bliver transmitteret direkte på stort lærred til tilhørerne på biblioteket. Dette giver en unik fornemmelse af at være til stede i en foredragssal. Man kan ovenikøbet stille spørgsmål til foredragsholderen via mobiltelefonen.

 

Også tre af novembers foredrag fra Aarhus Universitet vil blive vist på Fredensborg Bibliotekerne, men her starter tilmeldingen først i midten af oktober.