Den 5. september genoptager Fredensborg Bibliotekerne samtalesalonerne, der over efteråret kører som et fast månedligt indslag på Nivå bibliotek. Første gang er emnet store læseoplevelser.
 

Til efterårets række af samtalesaloner kan man sammen med andre genopdage den gode samtalekunst. Samtalesalonerne finder sted den 1. torsdag i måneden hen over efteråret. Emnet for den første samtalesalon vil være De Store Læseoplevelser. Temaet er valgt som en fejring af FN’s Internationale Dag for læse- og skrivefærdigheder den 8. september, og samtalesalonen er blot en del af de aktiviteter og arrangementer, hvor læselysten fejres på Fredensborg Bibliotekerne. Samtalesalonen finder sted den 5. september kl. 10-12 på Nivå Bibliotek.

 

”Den 5. september vil vi undersøge og tale om, hvad der gør en bog god, hvordan vi husker vores første store læseoplevelse og hvordan, verden ville se ud uden skønlitteratur,” fortæller bibliotekar og arrangør Jeanette Jensen. ”Vi vil spørge til læsekultur, favoritgenrer og litteraturens forandrende potentialer, og vi glæder os til at dele læseglæden med andre”, uddyber hun.

 

En samtalesalon kan minde meget om en hyggelig stund på en café. Forskellen er blot, at til samtalesalonerne kan man sagtens møde op alene, for værterne sørger for, at du kommer i snak med andre spændende gæster.

 

Det kræver ingen forudsætninger at deltage, man skal blot have lyst til samtalen og til at få indblik i, hvordan og hvorfor andre tænker og lever, som de gør. Det er gratis at deltage i samtalesalonen den 5. september kl. 10-12 på Nivå Bibliotek og Medborgercenter, og man skal bare møde op.