Tirsdag den 18. juni kl. 19 er der ballet i verdensklasse i Fredensborg, når Den Kongelige Sommerballet indtager Fredensborg Slotshave. Hendes Majestæt Dronningen har også meldt sin ankomst. Det forventes, at der kommer mange gæster fra hele hovedstadsområdet, og at mange af dem kommer i egen bil. Der sættes naturligvis skilte op mm. for at hjælpe gæsterne på rette vej.

Kongelig sommerballet har siden 2006 trukket titusinder af danskere til de gratis balletforestillinger. I år når tåspidssko, tylskørt og trikot ud til endnu flere danskere i hele landet. Sommerballettens storslåede balletoplevelser, der ellers normalt kun kan opleves på Gamle Scene i København, besøger nemlig dobbelt så mange byer som i 2018.

"Jeg er bragende stolt af Den Kongelige Ballets høje niveau netop nu. Det skal vi selvfølgelig vise hele landet," siger balletmester Nikolaj Hübbe. "Sommerballetten er altid et af kompagniets højdepunkter. Helt personligt glæder jeg mig allerede."

Scenen bygges op i løbet af dagen i smukke, lokale naturomgivelser og senere kan publikum sætte sig til rette i græsset med deres fyldte picnickurve. I selskab med Den Kongelige Ballet får de en unik og uforglemmelig sommeroplevelse, som blandt andet indeholder en forsmag på den kommende sæsons forestillinger.

I år står programmet på otte små balletter: Grand pas Classique, Hvid pas de deux fra Kameliadamen, Solo og Pas de deux fra 2. akt af Askepot, Pas de six fra Ryamonda og de to helt nye værker Sange uden ord af Nathan Compiano og Duo af Oliver Starpov, samt finalenummeret Tarantellen fra Napoli.

I år deltager 16 dansere: Ida Praetorius, Kizzy Matiakis, Marcin Kupinski, Gregory Dean, Jonathan Chmelensky, Jón Axel Fransson, Stephanie Chen Gundorph, Silva Selvini, Astrid Elbo, Wilma Giglio, Alexander Bozinoff, Guilherme de Menezes, Kaledora Fontana, Emma Riis-Kofoed, Mattia Santini og Ryan Tomash

Vi tager forbehold for ændringer i castet.

I tilfælde af regnvejr håber vi altid på opklaring og aflyser derfor først i sidste øjeblik inden forestillingsstart.

Der er fri adgang til sommerballetten.

I - der bor i Fredensborg - må derfor forvente, at der allerede fra sidst på eftermiddagen kommer mange biler til byen og leder efter et godt sted at parkere.

Her kan du parkerer - alle steder 3480 Fredensborg

Dronningens Kovang
Fredensborg Bycenter, Wendorfsvej 4-6
Endrupskolen, Endrupvej 32
Fredensborg Stadion, Kastanievej 16
Sørup v. Ishuset, Slotsvænget 65
Fredensborg Bymidte, Chrst Boecksvej 17
Fredensborg Station, Stationsvej 3