Nivå Musiklaugs Kor er ved at gøre klar til sommerkoncerterne og det er ikke kun sange, der bliver øvet. I februar kunne man i lokale medier læse om, at Nivå Musiklaugs Kor blev løftet af vokaljazz-pioneren Jesper Holm. Henover vinteren har Jesper Holm udfordret og oplært koret i vocal painting, som skal binde numrene i koncerten sammen.

Koncerterne afvikles to steder i kommunen. Første gang er tirsdag den 21. Maj kl. 20.00 i Kulturstationen i Humlebæk. Den anden koncert er søndag den 26. Maj kl. 15.00 i Egedal Medborgerhus


Vocal painting

Vocal painting er et system, hvor korlederen kan instruere koret til at synge lige det han finder på. Han kan for eksempel med et tegn få dem til at skifte fra tekst til ”ahh” eller ”humm” og tilbage igen. Han kan skifte tempo, lydstyrke eller starte soloer uden at dette er aftalt og indstuderet. Således kan han male et lydbillede frem, som ingen kender på forhånd.

App til hjemmearbejde

Dirigenten har opfordret koristerne til at downloade appen VOPA, som er en undervisningsapp til vocal painting. Med den kan koristerne lære de tegn han bruger derhjemme. Derudover har han hver tirsdag trænet koret i at følge tegnene og det er både svært og sjovt, fordi man ikke kan vide, hvad man skal synge om lidt.

Dirigenten driller

Korets forkvinde Vivi udtaler: ”Jesper driller os hver tirsdag med, at vi ikke kan vide, hvad der kommer til at ske til koncerterne, fordi han måske finder på det på dagen. På den måde er vi tvunget til at få tegnene lært. Det eneste vi ved med sikkerhed er, at han vil bruge vocal painting til at binde nogle af numrene sammen med.”
Sommerkoncerternes repetoire

Til koncerterne i kan man forvente jazznumre med scatsolister, Beatelsballader og danske årstidssange malet i nye farver med blomster og sol.

Der er entre på 30,00 kr. til begge koncerter.