Sæsonen i Fredensborg Lokalhistoriske forening er ved at gå på held, men der er stadig et par lokalhistoriske aktiviteter, inden sommerferien. Der bydes på foredrag om Nordsjællands vel nok kendteste forbryder i 1800-tallet og en forårsudflugt til Hammermøllen,


Ole Kollerøds meritter
Tidspunkt: tirsdag 7. maj kl. 13:00-14:30
Mødested: Humlebæk Bibliotek

Formanden for Hillerød lokalhistorisk Forening Asger Berg fortæller historien om Nordsjællands vel nok kendteste forbryder i 1800-tallet.
Asger Berg har et helt unikt kendskab til Ole Kollerød og hans meritter. Senest har Berg udgivet en lille bog om forbryderens datter. Ud over
selve historien om Ole Kollerød vil der blive fortalt om en række af de personer, han havde forbindelse med.

Forårstur til Hammermøllen
Tidspunkt: lørdag d. 25. maj kl. 10:00-12:00
Mødested: Hammermøllen, Bøssemagergade 21, Hellebæk

Vi mødes ved Hammermøllen. Her vil repræsentanter fra Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forening vise rundt og fortælle Hammermøllens historie.
Pris pr deltager 40 kr. Tilmelding til Bent Skov Larsen senest mandag d. 20. maj på: Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 28346435.
Hvis der ønskes transport til Hellebæk, meddeles dette sammen med tilmeldingen.
Efter rundvisningen er der mulighed for at spise brunch (pris: 149 kr.) i Café Hammermøllen. Tilmelding sker direkte til cafeen (Tlf.: 70 87 96 23) og vil være for egen regning.

Årbog 2019 udkommer 1. juni og omdeles umiddelbart herefter til foreningens medlemmer

Sørup var tidligere kendt i Danmark som stedet med blegning og vask af linned. Alle i landsbyen var beskæftiget med dette erhverv enten som
hovedbeskæftigelse eller bibeskæftigelse. Bogen er på 116 sider og indeholder en historisk beskrivelse af  erhvervet, hvad blegning var, antallet af vaskerier i Sørup, hvor vaskesteder lå og selv vaskeprocessen.

Desuden beskrives historier, der knytter sig til fem af de ældste vaskerier og afslutningsvis en politi‐ og retssag om miljøproblemer i Sørup fra midten af 1800‐tallet.
I bogen er der mere end 100 billeder fra Sørup med bl.a. gengivelser af malerier udført af maleren Hans Ole Brasen og maleren Peder Mønsted m.fl. samt gamle og nye fotos.