Tirsdag den 7. maj kl. 17-18.15 kan man på Humlebæk Bibliotek opleve Dorte Futtrup fortælle om Emilie Demant Hatt – en vildfugl i dansk kunst.
Dorte Futtrup fortæller den fascinerende historie om maleren Emilie Demant Hatt. Emilie blev født på Salling og uddannet ved Kunstakademiets Kunstskole for Kvinder i København.

I 1903 udstillede hun første gang på Charlottenborg.

Hun var ungdomskæreste med Carl Nielsen, som komponerede flere musikstykker til hende.
Emilie lærte sig samisk, bosatte sig i en periode i Lapland og levede som nomade. Her blev hun fødselshjælper for samernes første forfatter Johan Turi – og økonomisk bistået af malmkongen Hjalmar Lundbohm.

Gennem en timelang forestilling bliver Emilie Demant Hatt levende for alle i salen. Dorte Futtrup har en forunderlig evne til at gribe publikum med sine fortællinger, der blander grundig research og facts med et intens drama, så episoderne i Emilie Demant Hatts liv kom til at stå krystalklart.
Billetter a 30 kr. kan købes ved indgangen eller bestilles hos Lisa Juhler på tlf. 22510829. Medlemmer af Foreningen Norden har gratis adgang.
Fortællearrangementet støttes af Fredensborg Kommunes Kulturpulje og Statens Kunstfond og afholdes i forbindelse med udstillingen om nordisk kunst på Humlebæk Bibliotek. Det er en udstilling arrangeret i samarbejde med Humlebæk Kunstforening i anledning af Foreningen Nordens 100 års jubilæum. Arrangementet støttes af Fredensborg Kommunes Kulturpulje og Statens Kunstfond.