I år er der 100 år siden, Foreningen Norden blev stiftet. Foreningens formål var, og er stadig at styrke og udvikle de nordiske folks samarbejde indadtil og udadtil. Lokalforeningen for Norden i Fredensborg Kommune fejre begivenheden ved en koncert den 27. april kl. 16.00 med byens eget 16 mand store Fredensborg Brass Ensemble.

Jubilæet fejres over hele Norden, og den 15. april markeres det bl.a. med en stor gallakoncert i DRs Koncertsal. Koncerten ”Dejlig er Norden” transmitteres direkte i TV.

I lokalforeningen for Norden i Fredensborg Kommune vil man også fejre jubilæet. Det sker bl.a. ved en koncert den 27. april kl. 16.00 med byens eget 16 mand store Fredensborg Brass Ensemble, der for nylig modtog kommunens Kulturpris 2018.Ensemblet er et velspillende messingensemble, der har givet koncerter mange steder i Danmark og var for et par år siden inviteret til at spille på Færøerne.

Med i ensemblets fremtidsplaner er at besøge Fredensborgs nordiske venskabsbyer.Koncerten holdes helt i Norden ånd, idet koncertprogrammet vil være bygget op om nordiske komponister. Der er meget at vælge imellem og sikkert er det, at der også bliver plads til, at publikum selv kan synge med på nogle af de smukke nordiske sange.Koncerten ledes af ensemblets faste dirigent Henrik Madsen, der under koncerten vil fortælle om det enkelte musikstykke og om komponisten.

Koncerten, hvortil der er gratis adgang, er støttet af Kulturudvalget i Fredensborg Kommune og spilles i den nye koncertsal i ”Kulturhus Egedal”, Egedalsvej 2 i Kokkedal. Kom og vær med til en glad og Nordisk musikeftermiddag. I anledning af jubilæet byder Foreningen Norden på en forfriskning.