Den danske historiker og lektor Poul Duedahl giver et spændende indblik i forbryderbillederne fra 1850 og frem til 1920. Kom og se spændende forbryderfotos og hør de gode og overraskende historier bag fotografierne.

 

Torsdag den 25. oktober kl. 18.30 på Nivå Bibliotek kan man blive meget klogere på forbryderfotos. I foredraget vil Poul Duedahl, som er ph.d. og lektor i historie på Aalborg Universitet, vise udvalgte forbryderbilleder og fortælle om baggrunden for, at vedkommende blev fotograferet. Billederne viser nemlig noget om, hvor langt der er fra forbryderstereotyperne til det enkelte menneske.

 

Siden 1850 har fotografiet været et centralt led i politiets efterforskningsarbejde. Forbryderbillederne giver et sjældent glimt af den kriminelle underverden i en tid, hvor det ellers var forbeholdt velhavere at lade sig fotografere. De er repræsentanter for den første praktiske anvendelse af fotografikameraet i Danmark, og de udgør samtidig et forvarsel om nutidens identifikations- og overvågningssamfund.

 

Det koster 50 kr. at deltage i arrangementet. Du kan tilmelde dig via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside under Aktiviteter.