Torsdag den 4. oktober tog en gruppe medlemmer fra Berleburg-Klubben til 50 års jubilæum i Fredensborgs tyske venskabsby Bad Berleburg i Nordrhein-Westfalen.

Desuden deltog en officiel delegation fra rådhuset med borgmester Thomas Lykke Pedersen og viceborgmester Ulla Hardy-Hansen i spidsen. I alt var 45 på besøg i prinsesse Benediktes hjemby.

Gruppen blev modtaget af Berleburg-Klubbens søsterforening ”Fredensborg-Ring” i forsamlingslokalerne på byens skytteplads, som havde lagt mange kræfter i at forberede foreningernes jubilæumsarrangementer.

De 2 foreninger blev stiftet i oktober 1968 i kølvandet på prinsesse Benediktes bryllup i Fredensborg slotskirke med prins Richard.

Fredag 5. oktober var gæsterne inviteret på en lille besigtigelsestur i byen Bad Berleburg med besøg i den lokale evangeliske kirke, i slotsparken og på slottet. På slotspladsen blev gruppen modtaget af prins Gustav zu Sayn Wittegenstein Berleburg. (foto vedlagt)

Fredag aften var der festaften i byens Christushaus, hvor de 2 venskabsbyforeninger fejrede 50-års jubilæet. Der var taler og sange (bl.a. et stort lokalt sangkor), og en flot festbuffet til de ca. 110 gæster ved arrangementet. Berleburgs borgmester Bernd Fuhrmann og repræsentanter fra byrådet i Berleburg deltog også i festlighederne.

Lørdag 6. oktober var der arrangeret en busrundtur i gennem de smukke skovområder omkring Bad Berleburg og med et besøg ved slottet Wittgenstein i Bad Laasphe (naboby til Berleburg), som idag anvendes som kostskole. Derefter var der besøg i det fine gamle kapel i Sassenhausen og med frokost på byens golfplads. Endnu et slotsbesøg fandt sted i byen Schwarzenau. Et slot som ejes af prins Richards fætter.

Derefter kørte gæsterne til et foreningshus ”Espequelle” i udkanten af Bad Berleburg, hvor der var brødbagning på gammeldags vis i en rigtig brændeovn. Sidstnævnte var som optakt til søndagens brødmarked og ”Erndtedankfest” i byen.

Gæsterne fik også lejlighed til at smage på det nybagte brød, belagt med lækre lokale slagtervarer og kølig tysk øl.

Søndag var der høstfest med markedsboder i hele byen, selvfølgelig krydret med gedigen tysk folkemusik, madboder og øltelte. Der var nok at se på rundt om i byen, og alle dagene under opholdet var gæsterne begunstiget af en flot sensommervejr. En rigtig ”Indian Summer” eller som tyskerne kalder det: ”Goldene Oktober”.

Aftenen bød på et afskedsparty på en af byens bondegårde, inden bussen kørte de 725 km hjem til Fredensborg om mandagen.