For 24 år siden blev Louisiana Museets stifter, Knud W. Jensens drøm om et Børnehus til virkelighed. Et hus stod nu parat til at modtage børnene på Louisiana – give dem bedre muligheder for at udfolde sig – skærpe deres sans for den musiske side af tilværelsen. Fødselsdagen fejres søndag den 16. september kl. 11-17.

Søndag den 16. september fejrer Børnehuset fødselsdagen med familieomvisninger, fødselsdagskonkurrence, snobrødsbagning og værksteder, hvor man kan male, modellere månesten og bygge sin egen rumraket – inspireret af efterårets store udstilling Månen. Fra den indre verden til det ydre rum og Louisianas samling.

Program

Værksteder kl. 11-17
Maleværksted i Søhaven: Stænke, dryppe, hælde – farver i bevægelse – Jackson Pollock, Asger
Jorn og Morris Louis
Lerværksted: Månesten – her former man sin egen månesten og maler den – Månen.
Byggeværksted: Byg en rumraket – sammen med Hugo Grønlund og hans HUBU-pap og HUBU-
papskruer bygger man sin egen rumraket – Månen.
Maleværksted: Flydende farver – man hælder farver på store lærreder – Morris Louis

Snobrødsbagning – snobrød med stjernestøv og rosinkratere inspireret af Månen. – i Søhaven
kl. 12-16

Fødselsdagskonkurrence – Alle kan være med i konkurrencen om at få sit maleri, sin måneraket, sin månesten trykt på et postkort. En kyndig jury bedømmer arbejderne, og vinderne får tilsendt postkort med deres motiv.

Familieomvisninger for børn og deres voksne kl. 11.30-12.30 og igen kl. 13.00-14.00 i museets malerisamling. Her kan man sammen med Louisianas kunstformidlere se, hvordan kunstnere har eksperimenteret med flydende og dryppende maling og skabt værker i store formater.
Klokken 14.30 kan man glæde sig til saft og fødselsdagskage.

Blot lidt af det, der sker på en festdag i børnenes eget univers på Louisiana.