Netradio

Søg på humleborg

Public acces

Tilsynsmyndighed

Støtteforening

Flere lokale nyheder

Samarbejdspartner

Humleborg er medlem af:

SØREN ELSKER KATINKA er en kærlighedserklæring i cabaretform! Det er Søren Bramfris hyldest til kvinden i sit liv og samtidig en stor og varm kærlighedserklæring til en af Danmarks største visedigtere: Sigfred Pedersen - som i en årerække boede på Strandvejen i Humlebæk.

Vi tegner et bredt portræt af den digter, der skænkede os humørspredende og forårskåde perler som Tørresnoren - Den gamle skærslippers forårssang - Jeg plukker fløjlsgræs - Katinka, Katinka og Søren Bramfris lærkesang. Hans særkende var netop disse lyse, glade forårssange, der ramte lige ind i hjertet af den danske folkesjæl og gjorde ham til sin tids største populær-poet. Han skrev ofte om og til den almindelige dansker men altid med en god substans i teksten, små sproglige spidsfindigheder og til tider tyk ironi. Men cabaret’en hylder ikke kun det kendte: Ud over de folkelige sange, skrev Sigfred Pedersen mange glimrende tekster, der aldrig blev kendt af en større kreds. Dén side af smilets digter har vi også med.

Som ramme om disse kendte og ukendte viser, fortæller vi om Sigfred Pedersens fantastiske liv: Bondedrengen fra Fyn, der tog til København for at læse på universitetet, men blev opslugt af Nyhavn og bohemelivet og endte som folkepoet.

Forestillingen fremføres friskt og usentimentalt af sangeren Allan Høier og guitaristen Allan Thorsgaard i Bo Skødebjergs iscenesættelse.

Sigfred og Humlebæk

I starten af 1960’erne boede digteren Sigfred Pedersen i en ældre villa på Gammel Strandvej i Sletten. Terminen var hård, men som det naturmenneske han var, holdt han af at bo ved havet, markerne og skovene - og så hyggede han sig i sin efterhånden modne alder bl.a. med at gå på Sletten Kro, spille spil, være sammen med familien - og lave øl nede i kælderen.

Faktisk var han vældigt populær hos fiskerne i Sletten - især når han havde lavet nybrygget øl!! Så kom de med friskfanget fisk og det var jo en god undskyldning for at smage godt og grundigt på øllet - og så måtte familien ellers spise fisk i ugevis derefter… Men fiskerne tog nu ikke Sigfreds skriveri særlig alvorligt: En søndag var han sejlet ud i sin motorbåd for at fiske, men fik motorstop og var drevet over til Sverige. Da han kom hjem dagen efter var fiskernes eneste kommentar: ”Nå Sigfred, driver du den nu også af om søndagen ?!!”

Forestillingen spiller på KulturStationen i Humlebæk Centret onsdag den 27. juni kl. 20. Billetter på www.teaterbilletter.dk

Lyt med her til et interview med Søren Spies fra Kulturstationen, der fortæller om stedet og status på hvordan forårssæsonen har forløbet samt omtaler arrangementet den 27. juni 2018.