Kvinden bag Cirkeline, Hanne Hastrup, læser højt fra ”Cirkeline bliver til” på Humlebæk Bibliotek den 16. juni, hvor der i øjeblikket også er installeret en legeudstilling, der tager udgangspunkt i det højtelskede univers.

I 1960’erne viste den lille alfelignende pige med den rød- og sortprikkede kjole sig i fjernsynet for første gang. Sidenhen har Cirkeline gennem flere generationer været med til at skabe fantasi og leg hos de små – ikke mindst gennem de fine små Cirkeline-bøger. Fredensborg Bibliotekerne markerer derfor Cirkelines popularitet med højtlæsning af Hanne Hastrup og en interaktiv legeinstallation, der hylder den lille alf og hendes musevenner, Frederik og Ingolf.

Legeudstillingen kan man allerede nu opleve på Humlebæk Bibliotek, mens højtlæsningen foregår lørdag den 16. juni kl 11. Efter højtlæsning har børnene selvfølgelig mulighed for at lege i udstillingen, og de kan også hygge sig med at farvelægge Cirkeline-tegninger og lave Cirkeline-påklædningsdukker.

Det er ganske gratis at være med. Der er et begrænset antal billetter, så tilmelding er nødvendig, og der er kun plads til, at hvert barn har en enkelt voksen med. Tilmelding kan ske på Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside under Aktiviteter.

I løbet af året vil legeudstillingen på skift blive installeret på de andre biblioteker i kommunen.