Spil Dansk har eksisteret siden 2001 og blev de første mange år kun fejret om torsdagen i uge 44 som den officielle Spil Dansk-dag. Efterhånden er dagen blevet til en hel uge, så Spil Dansk nu er en fejring af dansk musik i hele uge 44.

Kulturudvalget har besluttet, at Fredensborg Kommune i år skal være med i Spil Dansk-ugen, der går fra mandag den 30. oktober til fredag den 5. november. Det bliver en uge fuld af musik i kommunen. Arrangementerne byder på forskellige aktiviteter og koncerter og meget andet, der henvender sig smalt og bredt til børn, unge og voksne.


Musik på skemaet: En skoleklasse får fire timers workshop med en professionel komponist, der skriver en sang sammen med eleverne.


Anmeldelse af et lokalt band eller en solist: Den unge musiker Magnus Tempels fra Nivå bliver anmeldt af en professionel anmelder

.
JazzCaravan: En solokoncert og artist-talk for gymnasiestuderende på NGG med en professionel og etableret jazz-stjerne. Arrangementet byder både på musik og fortælling fra jazz-stjernens liv og virke som professionel musiker og sangskriver.


For alle borgere, der har tid og lyst, er der gratis koncerter torsdag og fredag:


Torsdag den 2. november kl. 19.30 optræder Allan Høier fra Teatret OPtimis sammen med guitaristen Erik Axel Wessberg på Humlebæk Bibliotek. Duoen fremfører denne aften en visekoncert med indbygget gættekonkurrence, hvor publikum skal gætte om enfremført vise er skrevet af Benny Andersen, Halfdan Rasmussen eller en helt tredje. Fællessang indgår også i aftenens program.
Ligeledes torsdag den 2. november inviterer Musikskolen i samarbejde med Fredensborghusene til Spil Dansk Koncert kl. 19.30 i Fredensborghusene.


Fredag den 3. november lanceres ”Hit med sangskriveren” med Thomas Ulrik Larsen kl. 19.30 på Nivå Bibliotek. Lysår, alias Thomas Ulrik Larsen, har udgivet flere albums og har modtaget fremragende anmeldelser. Aftenen bliver en samtalesalon med musik, intim solokoncert og artist-talk, hvor der både indgår musik og fortælling fra sangskriverens liv og virke som professionel musiker og sangskriver. Undervejs har publikum mulighed for spørgsmål og dialog.


Bag tilrettelæggelsen af Spil Dansk-ugen står Kulturelt Samråd, Fredensborg Bibliotekerne og Musikskolen.