Fredensborg Jazzklub, som er en del af Radio Humleborg, og restauratør Henrik Rasmussen byder velkommen til dansevenlige jazzarrangementer i Restaurant Fredensborghusenes flotte Festsal i Utzonbebyggelsen på Bakkedraget 43, Fredensborg.

 

Der er musikalsk jazzunderholdning fra kl. 19,30 - 22,30.

 

 


Nedenfor kan du læse om kommende arrangementer.

Fredag 27. oktober 2017 - Scandinavian Old Stars

Lørdag 2. december 2017 - Claus Forchhammers Orkester (JULEFROKOSTJAZZ)

Fredag 2. februar 2018 - Doc Houlind´s Revival All Stars

Fredag 2. marts 2018 - Kong Hans Kongelige Hofkapel

Lørdag 7. april 2018 - Basement Jazzband

Alle aftenarrangementerne starter med en lækker jazzmenu i restauranten kl. 18,00.

Dørene åbnes dog allerede kl. 17,30.
Der er billetsalg i Fredensborg Boghandel, Jernbanegade 9 A, 3480 Fredensborg. Telefon 48 48 01 73. Billetter incl. menu koster 300,- kr. 


Nedenfor kan man læse mere om de jazzbands, som besøger Fredensborg Jazzklub.
Læs mere om restauranten i Fredensborghusene www.rest-fredensborghusene.dk
Se arrangementer i øvrige østdanske jazzklubber på www.all-that-jazz.dk

    
 
 
SCANDINAVIAN OLD STARS – 27. OKTOBER 2017
 
Preben Nissen (trombone og sang), der også er leder af The Spirit of New Orleans), har sammensat et spændende band med kendte jazzmusikere fra forskellige bands.
 
Udover Preben Nissen er sammensætningen af musikerne (der alle er kendte navne) således:
Niels "Flipper" Stuart (clarinet og saxofon), Gert Jakobsen (trompet), Søren "Doc" Houlind (piano), Ole Sterndorff (banjo), Jørgen Fjelstrup (trommer) og Ole Olsen (bas)
 
Musikken er den gode traditionelle New Orleans Jazz, som man ikke kan sidde stille til. Derfor bliver der, også ved dette arrangement, gjort plads på dansegulvet.
 
Menu: Gammeldags oksesteg med Waldorffsalat, tyttebær og persillekartofler samt flødesauce og chips. Dessert: Citronfromage.
 
 
Claus Forchhammers Orkester - lørdag 2. december 2017
  
CLAUS FORCHHAMMERS ORKESTER – altid ved juletid
Kom til Julefrokostjazz i Fredensborghusenes restaurant. Vi åbner dørene kl. 12,00 og den store jazz-julefrokost serveres kl. 12,30.
 
Medens du nyder den dejlige julefrokost, med det klassiske julebord, underholder Claus Forchhammers Orkester med Anette Strauss med dejlige jazztoner.


Claus Forchhammers Orkester med Anette Strauss blev dannet i 1986, og består af musikere med foden solidt plantet i den traditionelle jazz. Anette Strauss og Claus Forchhammer har forsket i gamle næsten glemte amerikanske melodier og evergreens helt op til vor tid, og har arrangeret dem, så de passer ind i orkestrets varme og charmerende spillestil. Det hele krydres med Anette Strauss helt vidunderlige sangstemme.
Claus Forchhammer (klarinet og saxofon), Anette Strauss (piano og vokal), Jonas Winding (banjo), Ole Olsen (bas), Claus Lauesen (trommer).
Til julefrokostarrangementet er der kun adgang i forbindelse med spisning
 
 
DOC HOULIND´S REVIVAL ALL STARS - fredag 2. februar 2018

Et glædeligt gensyn med et spændende New Orleans Band.
Orkesteret består af yngre og ældre jazzmusikere med en fælles interesse for den tidlige improvisoriske musik, New Orleans jazzen, som den f.eks. blev præsenteret af de største amerikanske orkestre. De var med til at skabe revival jazz perioden, der udgjorde jazzboomet i 60’erne og 70’erne i Europa. Her tænkes på Kid Ory’s og Louis Armstrongs Band, hvor der inspireres til mere solistiske præstationer og så især George Lewis orkestre med fantastisk ensemblespil. Siden 2004 har Doc Houlind, der har en fortid som mangeårig trommeslager hos Papa Bue, forsøgt på at skabe et orkester efter ovenstående idealer, og hvor alle i orkesteret uden undtagelse har samme indstilling og musikalske opfattelse. Det handler om at skabe New Orleans jazzmusik i unik høj klasse. Dette projekt er lykkedes over alt forventning.
Jesper Capion Larsen (klarinet) Kristian Barfoed (basun) Lis Krøyer (piano) Ebbe Kjærsgaard Hansen (banjo) Holden Fogh (bas) Søren ”Doc” Houlind (trommer). Desuden en spændende svensk trompetist fra Stockholm. 
Restauranten serverer indbagt svinemørbrad m/spinat & soufle fars, majs, salat, rødvinssauce og persillekartofler. Til dessert serveres jordbær panna cotta.
 
 KONG HANS KONGELIGE HOFKAPEL - fredag 2. marts 2018

Vi får besøg af et stort orkester, nemlig Kong Hans Kongelige Hofkapel, som består af 10 musikere, der spiller ”Ballroom-jazz” fra de brølende tyvere med løssluppen Charleston dans. Orkesteret blev dannet i 1992 af Jesper Koch (Finneys Jazzmen) og Preben Nissen (Spirit of New Orleans), og der er en basun, to trompeter og tre saxofoner (og klarinetter), klaver, bas, banjo og trommer, når bandet spiller op til dans.
Et fantastisk velspillende orkester der trækker gæsterne ud på dansegulvet.
Vi har senest haft besøg af orkesteret i januar 2010, og det var en stor succes.
Restauranten serverer vildsvin med tyttebær og walldorfsalat, chips og flødesauce samt nøddekartofler. Til dessert serveres lun rabarbercrumble med creme fraiche.
 
BASEMENT JAZZBAND - lørdag 7. april 2018

Basement Jazzband blev startet i 1994, hvor man mødtes i en kulkælder for at spille glad jazzmusik. Deraf navnet Basement Jazzband.
Den gode kælderstemning og de swingende jazzrytmer blev hurtigt populære uden for øvelokalerne i kulkælderen.
Orkesteret har fået en stor skare af begejstrede fans rundt om i Danmark.
Bandets popularitet skyldes den disciplinerede og swingende dixielandstil.
Basement Jazzband var senest i Fredensborg Jazzklub i 2008, så vi glæder os til et muntert genhør efter 10 års lokalt fravær.
Restauranten serverer helstegt oksefilet med sauce bearnaise, grøntsager og små kartofler. Til dessert serveres chokolade symfoni.
 

 
Fredensborg Jazzklub siger tak til:


Fredensborg Boghandel for salg af billetter