Fra den 22. februar til den 26. februar vil al adgang til bibliotekerne i kommunen være lukket på grund af indførsel af nyt bibliotekssystem.

I uge 8 er det Fredensborg Bibliotekernes tur til at skifte til et nyt it-system, Cicero, som landets folkebiblioteker har fået udviklet i fællesskab.

I den forbindelse vil alle fire afdelinger være lukket for al adgang fra onsdag den 22. til søndag den 26. februar. Lukningen gælder altså også de selvbetjente biblioteker i Fredensborg og Humlebæk samt adgangen til at bruge mødelokaler på bibliotekerne.

Ligesom det ikke vil være muligt fysisk at gå på biblioteket i lukkeperioden, vil der også være lukket for søgning, reservering, fornyelser og betaling af gebyrer via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside. Der vil desuden være lukket for at benytte bibliotekets online tjenester som eReolen og Filmstriben og at bestille materialer via Bibliotek.dk til afhentning på et af Fredensborg Bibliotekerne. Man er med andre ord nødt til at tage til biblioteker i nabokommunerne, hvis man skal bruge læsestof og andre bibliotekstilbud i uge 8.

Mandag den 27. februar vil Fredensborg Bibliotekerne, om alt går vel, igen åbne for almindelig service, men som bruger af biblioteket skal man regne med, at ikke alt vil fungere optimalt fra første øjeblik, ligesom personalet skal vænne sig til et helt nyt it-arbejdsredskab.

Fredensborg Bibliotekerne beklager de gener lukkeperioden måtte betyde for borgerne og beder om forståelse for den meget komplicerede proces det er at skifte it-system. Biblioteket vil gøre alt for at gøre generne så små som muligt, og for at borgerne mærker så lidt som muligt til skiftet, når dørene atter slår op den 27. februar.

It-systemet, som bliver skiftet i februar, er det bagvedliggende software, som styrer alt, hvad der har med bibliotekets udlån, afleveringer, søgning, reserveringer, lånerdatabase, indkøb og meget mere at gøre, og er således it-hjertet i hele bibliotekets drift.