For femte gang indbydes der til Sammen og Forskellig i Ungecenter søndag den 21. april En farveri fest med masser af sang, dans, mad og masser ting man kan prøve. Alt er gratis.

Latter lyder ens på alle sprog, al musik – uanset hvor forskelligt – taler til hjertet, og smilene er der ingen forskel på. Det kan man overbevise sig om på Ungecenter på Møllevej i Nivå på søndag den 21. april fra kl. 11,00, hvor Kulturelt Samråds store integrationsfest finder sted i fem hektiske timer.

Og netop forskellighed på alle planer er løsenordet ved de ”forskellige farves” fornøjelig fest. Tag nu f.eks. musikken: Den spanske forening serverer kastagnetter, hæle og fyrig flamenco. Fredens¬borg Kommunes Musikskole diverterer med både Mozart, Bach og hofdanse for strygere. Hele tre kor synger et dansk repertoire og skuespillere fra Ragnarock synger sange fra den aktuelle forestilling ”Frost”. De helt unge fra Kids Club underholder og de modne damer Elinor og Rosa går også på scenen med blandt andet en ”lille graffiti rap”. Og så er der den 15-årige Jan Jastrzebski fra Polen som spiller klassiske klaverstykker – bare for at nævne nogle af de mange, forskellige musikindslag.

Og så er der dansen. Også forskelligt. Fra det western-vilde Niverød Redliners linedance via dansk folkedans og De Luxe danserne moderne dans til spansk Flamenco og arabisk folkedans. Inciterende toner, takter fra polka til det vildeste vilde. Lyder det ikke forskelligt… og dog så ens.

Sådan er det også med maden. Osmans kokkebørn fra Kitchenstars vil i fuldt ornat serverer retter fra det ”nordiske køkken” samt Molekylær Gastronomi”. Fra Spanien kommer Sangria og Paella, og overfor det står dansk smørrebrød med masser af lækkerier fra havet, arabisk kebab og falafel. Og det bedste ved det hele? De man forskellige små smagsprøver tilbydes gæsterne til samme pris: Ingen ting.

Dertil kommer alt det, man kan se og prøve. F.eks. vises der pileflet, skak, fåreavlerforeningens uldgruppe, Vævepigerne, Toms succesriger Malerskole slår også staffelierne op, og modelflyvernes starter sin fly-simulator, hvor man selv kan prøve at flyve og gerne må styrte ned. Multikulturel Kvindeforening, Bibliotekerne, Kokkedal på vej, og Salam Spejderne er også med med boder. Og meget, meget mere, som alt sammen er forskelligt, men sammensat for at skabe fest og fornøjelse på tværs af kulturer.

Kulturelt Samråds formand, John Sylvester byder velkommen når Sammen og Forskellig festen starter kl. 11,00, og ud over at han håber på en dejlig fest, vil hans humør kunne gøres endnu bedre hvis man i flokken kan se en stor flok etniske danskere.

- Det er mit største ønsker, siger han, at endnu flere ”gammel-danskere” vil komme og feste med resten af os. Vi er forskellige, men vi skal have det sjovt, når vi er sammen.
Sammen og Forskellig Festen lukkes af byrådsmedlem Hans Nissen, som er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Fredensborg Kommune. Men inden han kommer på talerstolen, vil borgmester Thomas Lykke Pedersen være en kær gengangergæst ved 13-14-tiden hvor et af Sammen og Forskelligs højdepunkter er overrækkelsen af Sammen og Forskellig og Coloplast Integrationspris for 2013.

- Vi har aldrig haft et mere righoldigt program end ved denne femte jubilæums-Sammen og Forskellig. Så vi håber selvfølgelig på rigtigt mange gæster, siger John Sylvester.

Yderligere oplysninger:
Kulturelt Samråds formand John Sylvester, telefon 49 19 19 90.

Download interview med John Sylvester fra Radio Humleborg her