På søndag den 21. april er der Sammen og Forskellig 2013 på Ungecenter i Nivå og to af festens absolutte højdepunkter er uddelingen af Kulturelt Samråd og Coloplast Integrationspris, som ud over æren også indebærer en check på 10.000 kr. – og vinderen af skolebørnenes tegnekonkurrence, som belønnes med 5.000 kr. til skoleklassen.


Borgmester Thomas Lykke Pedersen vil ved 13 – 14 tiden stå klar med checken og afsløringen. Men endnu er der indkommet meget få kandidater. – Vi ved, siger Kulturelt Samråds formand John Sylvester, at der er masser af mennesker, som i hverdagen gør sig fortjent til prisen. Vi mangler bare at høre om dem.


Så min opfordring er: Brug de næste par dage til at se dig om i Fredensborg Kommune og erkend, hvem eller hvilke der gør en stor indsats for at forene os, der er forskellige men skal være sammen. Og send så en kortfattet motivering af din kandidat til John Sylvesters e-mail: sylvester@49191990 - eller ring til John Sylvester på tlf. 49 19 19 90.


Jørgen Mouritzen som er tovholder for tegnekonkurrencen, hvor den tegning som ved en publi-kumsafstemning på Sammen og Forskellig bliver udpeget som den bedste, har samme opfordring.
- Aldrig har chancerne for at vinde 5.000 kr. til en aktivitet for hele klassen være bedre, siger han. Der er, formentlig på grund af lærerlockouten, indkommet så få tegninger til konkurrencen, at næ-sten enhver tegning der indkommer fra nu af er med i finalen.


Tegninger der lever op til konkurrencetemaet ”Sammen og Forskellig” og som indkommer inden fredag den 19. april kommer med på udstillingen. Tegningen, der skal være på papir og med ”kunstnerens navn, klasse og skole skrevet på bagsiden, skal sendes til: Jørgen Mouritzen, Kari-nebækvej 5, 3100 Hornbæk.