Elever fra Fredensborg Musikskole besøger tre af bibliotekerne i kommunen i uge 16 for at give prøver på deres evner.

Begivenheden er en del musikskolens featureuge og en markering af bibliotekets rolle som musikformidler.

Det kan blive en festlig oplevelse at besøge Fredensborg Bibliotekerne i uge 16. Kommer man på det rigtige tidspunkt, vil biblioteksrummet være fyldt med livemusik skabt af elever fra Fredensborg Musikskole.

Tirsdag den 16.april optræder en gruppe sangelever på Fredensborg Bibliotek mellem klokken 16.00 og 16.30. Onsdag den 17. april fra 16.30 til 17.00 kan ungdomskoret Soundzips opleves på Humlebæk Bibliotek. Og dagen efter, torsdag den 18. april, fra 16.30-17.00, vil instrumenterne tale på Nivå Bibliotek og Medborgercenter, når en musikgruppe indta-ger lokalet.

Featureuge og musikformidling De tre optrædender er en del af Fredensborg Musikskoles featureuge, der har til formål at aktivere eleverne i lidt anderledes omgivelser end øvelokalerne. Samtidig ønsker Fredensborg Bibliotekerne at sætte fokus på bibliotekets rolle som musikformidler.

”En undersøgelse, som Fredensborg Bibliotekerne foretog for nylig, viste, at brugerne gerne ser biblioteket brugt som et forum for livemusik,” udtaler musikbibliotekar Karsten Andersen. ”Og da Fredensborg Bibliotekerne og Fredensborg Musikskole i 2012 er blevet sammenlagt til Kulturinstitution Fredensborg, lå et musikalsk samarbejde lige for”.

Undersøgelsen om Fredensborg Bibliotekernes musiktilbud vil blive offentliggjort i slutningen af april.

Ingen tilmelding Det er gratis at overvære musikskolens arrangementer på bibliotekerne i uge 16, og der kræves ingen tilmelding. Det er bare om at møde op til koncerterne og nyde musikken.