På lørdag holder Fredensborg Kommune og Nordsjællands Fjernstyrings Klub gratis Sommersjov i Langstrup Mose.

Viceborgmester Thomas Elgaard prøvede det i sommer, og her på falderebet til skolestart inviterer Fredensborg Kommune og Nordsjællands Fjernstyrings Klub alle skoleelever i Fredensborg og det øvrige Nordsjælland til at prøve det: At flyve et moderfly med en rigtig forbrændingsmotor. Kvit og frit og ganske gratis, med så mange kruseduller i luften som de ønsker og helt selv eller med hjælp fra NFK´s instruktører.

Det er på lørdag mellem kl. 10-15 at kommunen og NFK byder alle Nordsjællands skoleelever velkommen til Sommersjov på flyvepladsen i Langstrup Mose. Til nogle sjove, spændende og udfordrende timer i selskab med flyene, som unge i alderen fra 10 år til 89 år elsker.

- Nu, hvor sommeren endelig er landet, er lufthavet dejligere end nogensinde, siger Kurt Johansen, som er en af de tre instruktører der lørdag står klar til at trække to af NFK´s skolefly af hangaren. Vi har i hvert fald svært ved at tørresmilene af ansigterne nu hvor vindende er rolige og solen varmer. Og mon ikke også der er mange skolelever som også vil synes, at en tur eller to i luften er en dejlig afslutning på den sommerferie, der mest var ferie – indtil nu, hvor sommeren endelig er kommet.

Takket være et tilskud fra Fredensborg Kommune og modelflyveklubbens ulønnede instruktører, kan turen ned til flyvepladsen for enden af Langstrup Mose gøre for 0 kr. En af denne sommers mest udfordrende og billigste fornøjelser.

Og så kan viceborgmesteren tilføje: Det er faktisk ikke så svært. Som modelflyverne gerne vil gøre det til. Jeg kunne godt holde flyet på rette kurs i himlen. Så mon ikke de fleste skoleelever også vil kunne. I hvert fald hvis de får lidt hjælp fra Kurt, Anders eller Peben…