Fredensborgbibliotekerne byder i samarbejde med fem andre biblioteker på et enestående møde mellem forfatter og museumsdirektør Rane Willerslev og forfatter Leonora Christina Skov i et livestream samtale.

Hvis du har været vant til at læse online magasiner på Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside via RB Digital, skal du nu flytte over til eReolen Global.

Skønlitteraturen møder faglitteraturen i livedebat om livskriser med psykologiprofessoren Svend Brinkmann og forfatteren Erlend Loe. Det foregår den 24. februar.

Musikteatergruppen Ragnarock har på deres Facebook side meddelt at teatergruppens stifter og mange årige lokale ildsjæl er gået bort onsdag d. 10 februar.

Den 23. februar byder Fredensborg Bibliotekerne til et online-foredrag med it-eksperten David Guldager, sker sker via et livestreame som du kan se hjemmefra dagligstuen.

Som så mange andre har Fredensborg Bibliotekerne på grund af samfundets corona-nedlukning måttet suspendere den almindelige adgang og service. Men den 4. januar kunne bibliotekerne åbne dørene for en nødservice, hvor borgerne fik lov at komme ind på biblioteket og hente reserveret materiale, når personalet havde fundet det frem til dem.

Nivaagaards Malerisamling har netop indgået et partnerskab med Vejen Kunstmuseum, hvor et udvalg af de i alt 200 ord, der indgår i 'Reservat for truede ord', er blevet delt med Vejen Kunstmuseum. Den nye filial til 'Reservat for truede ord' vokser frem på Museumspladsen i Vejen i løbet af foråret 2021, men allerede i den kommende uge vil publikum kunne opleve de første spirer.

Lokale Andreas Langvad, 26-årig sanger/sangskriver er nu klar med sin første popsingle på dansk, hvis man ser bort fra hans julesang Utrolig jul. Den nye single har fået titlen Noget i mit blod.

NED FRA VÆGGENE - GENSKAB KUNSTEN MED DIT KAMERA, er en fotokonkurrence for alle, der har lyst til at give Nivaagaards Malerisamlings kunstværker nyt liv i egne fortolkninger anno 2021. Fotokonkurrencen finder sted fra februar måned frem til og med 2. påskedag 2021.

Nivaagaards Malerisamling påbegynder stort klimarenoveringsprojekt før tid, genåbner med udstilling over gemte værker fra egen samling - og holder åbent hele sommeren. Det sker med Danh Vo, der indtager Nivå centeret, og Anette Harboe Flensburg, som indvier nyrenoverede sale med 'Træerne findes'.

Fredensborg Bibliotekerne lancerer nyt digitalt nyhedsbrev til forældre med børn i alderen 6-13 år. Der giver mulighed for at få læsetips, boganmeldelser og anden god inspiration til læsningen med børnene direkte i din indbakke. Børnekulturformidlerne på kommunens børnebiblioteker lancerer nemlig et digitalt nyhedsbrev målrettet forældre med børn på 6-13 år.

Fra fredag d. 12. februar til lørdag d. 20. februar kan man afhente en vinterferiepose med små spændende aktiviteter til de 5-10 årige børn på biblioteket i Nivå, Humlebæk eller Fredensborg.

Fredag den 5. februar 2021, kan man fra klokken 15.00 til 16.00 opleve den lokale forfatter Maria Helleberg ved et livestreaming foredrag, arrangeret af Fredensborg Bibliotekerne.  Maria Helleberg kaldes for dronningen af de historiske romaner. Foredraget streames live via Facebook og på bibliotekets hjemmeside.