Mandag den 17. maj har Humle Bio forpremiere på den danske thriller 'Marco Effekten' der er det nyeste skud på stammen af Afdeling Q-film og som er baseret på Jussi Adler-Olsens femte bog i krimi-serien. Humlebio  inviteret kriminalreporter, vært og forfatter Stine Bolther til at introducere filmen.

Søndag den 16. maj klokken 15 kan man i Koncertsalen på kunstmuseet Louisiana i Humlebæk, møde den indiske arkitekt Anupama Kundoo og få indblik i hendes visioner, kilder til inspiration og de overvejelser, der præger hendes arbejdsmetoder – en arkitekt, der i høj grad praktiserer og udlever sine idéer og tanker.

Der er gratis fyraftenskoncert for hele familien, når Fredensborg Musikskole byder på klassiske superhits fra hele det musikalske spektrum. Der er alt fra Albinoni til Michael Jackson, når lærer-trioen Los Profesores optræder den 20. maj klokken 17.00 i Kulturstationen i Humlebæk.

Kunstmuseet Louisiana byder på en aften med TV2s Rasmus Tantholdt og fotograf Anders Bach, tirsdag den 18. maj kl. 19.30 med  vært Marc-Christoph Wagner om at være "I verdens brændpunkter"

Efter genåbningen går Fredensborg Bibliotekerne så småt i gang med arrangementerne igen, i første omgang med to livestreamede foredrag fra Aarhus Universitet. Tirsdag den 11. maj åbner Fredensborg Bibliotekerne atter dørene op for et arrangement med et fysisk publikum.

Med den gradvise genåbning af museer med mere satser Fredensborg Møllelaug på at kunne byde gæster velkommen igen Kristi Himmelfarts dag, torsdag den 13.maj, med fuld respekt for de gældende Coronaregler. Af praktiske årsager kan der derfor også kun være plads til 4-5 personer inde i møllerne ad gangen.

To musikalske tvillingesøstre på hver deres blæseinstrument bakket op af virtuost klaverspil. Der venter publikum en stor oplevelse, når Eva Steinaa på obo, Maria Steinaa på fløjte og Galya Kolarova ved flygelet giver koncert onsdag den 19. maj kl. 19.30 på Nødebo Kro.

Sæsonprogrammet for Fredensborg jazzklubs arrangementer i efterår 2021 er netop blevet offenliggjort. Jazzklubben er glader for at kunne indleder jazzen efter en lang Coronapause med The Spirit of New Orleans fredag den 17. september i Prinsessesalen på Fredensborg Store Kro, Slotsgade 6, 3480 Fredensborg.

Søndag den 16. maj kl. 15 i Nivå Kirke, afvikler kirkens egen organist, Peter Brenøe Lange, den første orgelkoncert i forbindelse med orgeltrilogien, der omfatter 3 orgelkoncerter med 14 dages mellemrum. Den 30. maj er Roskilde Domkirkes nyansatte organist, Bine Bryndorf, på orgelbænken, og søndag den 13. juni gælder det Professor Ulrik Spang-Hanssen, fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus.

Den står på festligt musik af de største komponister når Nødebo Kro byder på lumre klassikere med den letteste tilgang til klassisk sang, når Opreabanden kommer forbi søndag den 9. maj kl. 16.00.

Lone Frank og Puk Qvortrup mødes den 5. maj klokken 19.00 til en livestreamet snak om kærlighed og alt det, der følger med. Samtalen kan opleves via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside eller Facebook-side.

Torsdag den 6. maj åbner Humle Bio igen efter en lang Covid 19 lukning. Den lokale biograf starter med de film, man stoppede med i december sidste år samt en stribe nye premiere film. Det er en god blanding af film for både voksne og børn, unge som ældre.

I disse måneder kan det være svært at finde steder at gå hen og få inspiration til hyggeligt og musikalsk samvær med sin baby. Det råder Fredensborg Musikskole bod på ved at tilbyde et forløb i tre dele med sange og bevægelser for forældre og babyer.