I februar 1923 viste den nyopførte Fredensborg Biograf, Jernbanegade 4, sin første forestilling. Så nu fejrer vi biografens 100-års jubilæum. Biografen, der er tegnet af arkitekt Madsen, blev indviet den 9.2.1923. Bygherre var hotelejer Peter Hansen, der sammen med bog- og papirhandler William Levy, var initiativtagere.

Der er stor efterspørgsel på læseklubber blandt borgerne i Fredensborg Kommune. Biblioteket tilbyder derfor 16 nye læseklubber i løbet af foråret. Læseklubber er ikke et nyt fænomen, men de seneste år er det verden over blevet et stort hit at dele sin læseoplevelse med andre, og både online og fysiske læsefællesskaber er populære som aldrig før.

Vinterferien står i Sveriges tegn, når Nivaagaards Malerisamling inviterer til familieomvisning med Selma Lagerlöfs Niels Holgersen, Emil fra Lønneberg Bio og fastelavnssøndag med tøndeslagning og semlor.

Der er ingen grund til at kede sig i vinterferien, for der er flere hyggelige ferieaktiviteter at kaste sig over på Fredensborg, Humlebæk og Nivå Biblioteker, når de inviterer på skattejagt og hyggelig vinterbio.

Alice carreriAlice Carreri optræder med lækker jazzsang søndag den 19. februar kl. 16.00 på Nødebo Kro, hun ledsages af en eminent trio, bestående af medlemmer fra øverste hylde.

Danseglæden var stor i Fredensborg Jazzklub, da de fredag aften havde besøg af Henning Munk og Plumperne. I skarp konkurrence med håndbold, der spillede semifinale på samme tid, så deltog henved 75 glade publikummer i Jazzklubbens arrangement hos Fredensborg Golfklub i Restaurant Sweet Spot.

Torsdag 9. februar kl. 19.30 er der koncert på Nivaagaards Malerisamling: Milton på svenska. Her præsenterer den svenske sangerinde og en af Skandinaviens fremmeste vokalister, Josefine Cronholm, sammen med pianist Steen Rasmussen et helt nyt musikalsk projekt med brasiliansk musik i et nordisk twist!

Den lokale sanger Sten Sejr, kan i den kommende månedtid opleves ved flere arrangementer rundt om i lokal-området med sin hyldest til den britiske sanger David Bowie, så musikbranchen mistede den 10. januar 2016. Han mindes ved fire events af sanger Sten Sejr som selv er stor fan af kunstneren.

Den 4. februar 2023 er Nivå Amatør Teater udvalgt til at spille i Magasinet i Odense. De skal opføre Lotte Kjærup shortPlay, " I virkeligheden ". På scenen vil være Tanja Jøhnk og Jakob Heide og for instruktionen står Marian Løsekrug.

Humlebæk Kirke er ved at arrangerer en sognetur til Israel og som optakt her til kommer rejseleder Søren Holst tirsdag den 31. januar kl. 19.00 til Humlebæk Sognegård for at holde foredrag om Israel i fortiden.

Fredensborg Bibliotekernes nye forårsprogram er på gaden og kan afhentes på et af de lokale biblioteker i kommunen. Her præsentere de forårets spændende temaer og arrangementer på biblioteket. Der bliver forfatterbesøg, foredrag og fokus på klimaet, både for børn og voksne.

Fredensborg Gamle Bio fylder 100 år og det skal fejres. Det sker med en uges festprogram fyldt med film og underholdning. Blandt andet viser man den allerførste film, som blev vist i biografen tilbage i 1923.

Drømmende melodier møder elektroniske grooves, når den danske jazzduo Svaneborg Kardyb giver koncert søndag 29. januar kl. 16.00 på Nødebo Kro. Duoen gjorde sig bemærket ved Danish Music Award Jazz i 2019 ved både at modtage prisen for Årets Nye Talent og Årets Danske Jazzkomponist.