Fredensborg Møllelaug har i nogle år savnet en stor model af Højsager Mølle. Den er nu dukket op på et depot på Kokkedal Skole, det oplyser møllelauget i deres seneste nyhedsbrev.

Niels Storgaard Simonsen der er formand i Karlebo Lokalhistoriske Forening, og leder af Fredensborg Museum i Auderød har valgt at stoppe ved årets udgang som leder af Fredensborg museum i Auderød.

Siden lanceringen i 2012 har Louisiana Channel udsendt knap 750 videoer med nogle af tidens største navne inden for kunst og kultur. Godt 16.000 gange dagligt ser brugere over hele verden en video produceret i Humlebæk. I en tid, hvor et stort antal museer rundt om på kloden er lukket for besøg, oplever Louisiana Channel stor interesse for det gratis indhold – og sørger stadig for, at der ugentlig udkommer to videoer til et globalt publikum.

Naturen er et oplagt udflugtsmål i denne tid, hvor skoler og institutioner er lukkede, og hvor myndighederne anbefaler, at vi holder afstand til hinanden. Naturstyrelsen har lavet en guide til aktiviteter i de statslige naturområder, der som altid er åbne 24/7.

Søndag den, 8. marts 2020 blev kvindernes internationale kampdag markeret i Egedal Byens Hus i Kokkedal med kæmpe succes og stort fremmøde, fortæller Suzan Daoud der er formand for Fredensborg Multikulturel Kvindeforening som stod bag arrangementet.

Onsdag den 18. marts kl. 19.30 kan man komme til foredrag på Nødebo Kro. Her kan man høre om Hippieruten til Østen - genoplevet efter 40 år af Thomas Ubbesen.

Fredensborg-Hulebæk Lokalhistoriske Forening holder foredrag i Kulturstationen, Humlebæk, onsdag d. 18. marts 2020 kl. 19:30 hvor antikvar og boghistoriker Christian Kaaber fortæller om Arne Ungermanns liv og illustratione.

Springtime......er en af de sange som Nivå Musiklaugs Kor elsker at synge, så hvad er mere naturligt end at fremføre den til forårskoncerten på Nivågård Malerisamling fredag d 27 marts kl 17.00.

Banks, Jørgensen & Backhausen gæster Nødebo Kro søndag den15. marts Kl. 16.00 med deres gudsbenådede spillemandsmusik på henholdsvis guitar, violin og harmonika. Hver for sig er de markante skikkelser på deres instrumenter, og sammen nyder de fællesskabet i deres dybe fortrolighed med "the blues" i al dens mangfoldighed.

Den farverige hjerne – vejen til det gode liv, det er temaet når professor Morten L. Kringelbach tirsdag den 17. marts ligger vejen forbi Louisiana Lecture i anledning af forårets serie Spot på farver.

Det gode ved det grønne – en aften på Kunstmuseet Louisiana med Maria Reumert Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening i samtal med vært Anna Ingrich - tirsdag den 10. marts kl. 19.30.

Er det svært at overskue mængden af bøger på bibliotekets hylder og finde den helt rigtige læseoplevelse? Så er der hjælp at hente i marts, hvor Fredensborg Bibliotekernes litteraturformidlere tager på turné mellem afdelingerne og spreder inspiration for de voksne læsere ved tre spændende fyraftens-booktalks.

Mød forfatterne og tegnerne Rasmus Bregnhøi og Sabine Lemire, som står bag bøgerne om pigen Mira - og lær hvordan du laver din egen tegneserie.