Fredensborg Kommune ønsker erhvervslivets bidrag til ny erhvervsstrategi

 

Med etableringen af én indgang for erhvervslivet i foråret 2014 tog Fredensborg Kommune det første skridt til at opprioritere indsatsen over for erhvervslivet. Dette bliver nu fulgt op af en erhvervsstrategi med en række forskellige indsatsområder over for erhvervslivet.

 

 

 

”Fredensborg Kommune skal være attraktiv for såvel borgere som erhvervsliv. Derfor er det helt naturligt, at vi prioriterer en erhvervsstrategi med indsatser, der skal medvirke til at skabe vækst og arbejdspladser”, udtaler borgmester Thomas Lykke Pedersen

 

 

Erhvervsstrategien skal blive til i samarbejde med erhvervslivet. Derfor er der udarbejdet et foreløbigt udkast til en strategi, som nu sendes i høring hos erhvervslivet og andre interessenter. Høringsudkastet skal derudover diskuteres på en erhvervskonference, der afholdes på rådhuset den 29. oktober.

 

 


”Med høringsudkastet til en ny erhvervsstrategi hæver vi vores ambitioner på erhvervsområdet.

Men vi ønsker samtidig, at erhvervslivet giver deres besyv med, om det er de rigtige indsatser, vi nu sætter i gang.

Jeg skal derfor opfordre det lokale erhvervsliv til at bruge lidt tid på strategien, da den kommer til at omdefinere kommunens tilgang til det lokale erhvervsliv”.

Samtidig skal jeg opfordre til, at de lokale virksomheder tilmelder sig erhvervskonferencen den 29. oktober, hvor vi i fællesskab kan drøfte den nye strategi” udtaler formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget Thomas Elgaard.

 

 

I udkastet til erhvervsstrategien er der defineret tre strategiske målsætninger, som skal følges op af konkrete indsatser og målsætninger. Målene er:

• At skabe et attraktivt erhvervsklima
• At fastholde og tiltrække virksomheder
• At have et højt kommunalt serviceniveau


Blandt forslagene kan nævnes etableringen af Fredensborg Erhvervsklub, etablering af iværksættermiljø, velkomstmøder for nye virksomheder, nyhedsbreve til erhvervslivet og flere virksomhedsbesøg. Derudover er det med strategien en konkret målsætning, at sagsbehandlingen bliver endnu bedre og hurtigere.


Erhvervsstrategien kan læses i sin fulde længde på www.fredensborg.dk/erhverv. Forslag og input til strategien skal sendes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest den 3. november.

Den 29. oktober kl. 17.00 afholder kommunen en stor erhvervskonference, hvor strategien blandt andet skal drøftes. Det endelige program er snart klar, men man kan allerede nu tilmelde sig hos Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.