Steen Ravnborg fra Matas og Lars Søndergaard mødte hinanden på årets ErhvervskonferenceI et stærkt samarbejde mellem Matas Webshop og Jobcenter Fredensborg er det på rekordtid lykkedes at skaffe medarbejdere til mange af de nye job, som kom til Humlebæk, da Matas flyttede hele sin store nethandelsvirksomhed til byen.

Matas flyttede ultimo august hele sin hastigt voksende nethandelsvirksomhed til Noa Noas tidligere lagerlokaler i Humlebæk. Samtidig skulle medarbejderstaben udvides kraftigt og 80-100 ekstra personer rekrutteres til at håndtere Black Friday i november og december.

Det er lykkedes – og det skyldes ikke mindst et effektivt og tillidsfuldt samarbejde mellem Jobcenter Fredensborg og Matas Webshop.
”Vi er meget tilfredse med samarbejdet med jobcenteret i Fredensborg Kommune. De har været rigtig gode og hurtige til at hjælpe os med at få mange dygtige og lokale medarbejdere ansat – og dermed også til at gøre os klar til at håndtere Black Friday, hvor antallet af ordrer i vores Webshop stiger næsten eksplosivt”, siger Steen Ravnborg, der er butikschef for Matas Webshop.

Det gode samarbejde glæder også formand for Borgerservice-, Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget, Lars Søndergaard:
”Det er vigtigt, at vi kan ”levere varen”, når virksomhederne beder os om hjælp til at skaffe nye lokale medarbejdere. Derfor er jeg meget tilfreds med, at dette samarbejde har givet så gode resultater. Det gavner både virksomheden, de lokale jobsøgende og kommunen”.

Siden august har der bl.a. været afholdt tre rekrutteringspræsentationer på Fredensborg Rådhus, hvor Steen Ravnborg har præsenteret arbejdspladsen for over 100 jobsøgende.

I Humlebæk råder Matas Webshop over ca. 8.000 kvm. lokaler, og virksomheden forventer, at der vil være i alt ca. 110 fastansatte og herudover ca. 230 periode-ansatte.