Det er en stor forandring at flytte, og især for børn. Og nu er der inspiration til en tryg flytning i ny bog fra home og Lola Jensen. home Humlebæk holder i forbindelse med udgivelsen en uformel reception fredag d. 23. august fra kl. 13.00-16.00.


900.000 danskere flytter hvert år, heraf er over 200.000 børn. Nu er der gratis, gode råd til lokale familier med børn – den nye bog ’Når børn flytter’ med konkrete råd fra den kendte familievejleder Lola Jensen. Bogen er gratis for alle, og kan hentes hos home Humlebæk.

”Vi vil gerne hjælpe med til, at en flytning med børn bliver mere overskuelig. Derfor har vi samlet de bedste råd fra en af landets fremmeste eksperter, familievejleder Lola Jensen, som mange nok kender fra tv,” siger daglig leder Mark Hemming fra home Humlebæk. ”Hun har et meget stort hjerte for børns trivsel og har valgt at dele ud af sine erfaringer i samarbejde med home.”

Behov for gode råd

Familier med børn er den største gruppe, der flytter. Som ejendomsmægler møder home hver dag flyttende familier i alle mulige forskellige scenarier. Det er som regel store begivenheder, der skubber gang i en flytning, og der er mange følelser involveret undervejs og efter.

”En flytning er andet og mere end fremvisning, beslutning og underskrift. Flytning er følelser, og jeg vil gerne være med til at skabe noget tryghed omkring at flytte med børn,” forklarer familievejleder Lola Jensen, der har erfaring fra 35 års samarbejde med familier.

I bogens 10 kapitler og 180 sider går Lola Jensen i dybden med, hvad der giver et barn tryghed og det modsatte i flytningens faser og giver konkret inspiration til forældre, familiemedlemmer og omsorgspersoner i barnets netværk. Hvis man vil læse bogen – eller give den til nogen – kigger man bare forbi home-butikken fra d. 23. august. Den er gratis for alle, både kunder, ikke-kunder og daginstitutioner/skoler.

home Humlebæk holder i forbindelse med udgivelsen en uformel reception fredag d. 23. august fra kl. 13.00-16.00.

Er du mere til film, kan du se 10 minutters mini-dokumentaren med samme titel. Filmen er ligeledes med Lola Jensen i samspil med filminstruktør Kasper Torsting og kan ses på YouTube, Facebook og home.dk.

LOLAS 9 UDVALGTE FLYTTEFIF

Før flytning
• Sig intet til børnene, før beslutningen er taget
• Sigt efter en ferie, så I kan flytte i ro og mag
• Tag alle børnenes ting og vaner med – også de dårlige

Under flytning
• Vær effektiv og lad ikke flytningen strække sig over for lang tid
• Lad ikke barnet mærke din egen tvivl eller frustrationer i processen
• Vis at I som forældre har styr på skuden.

Efter flytning
• Sørg for, at børneværelset er det første, der står klar
• Besøg den nye skole og venner på vejen, så det bliver mindre farligt
• Giv plads til børnenes følelser, også de negative

KILDE: Bogen ’Når børn flytter’ udgivet af Home