Historien om Fransi strækker sig fra den første beskedne fabrik på Nørrebro i 1930'erne, som blev for lille og derfor udvidet med flere fabrikker i Danmark. Efter oliekrisen i 1970'erne flyttede produktionen til Spanien og Portugal, hvor den stadig er på grund af den høje kvalitet. 

I dag styres design og salg af brandet Billi Bi fra virksomhedens domicil i Kokkedal - og det går rigtig godt.

"Billi Bi har lige haft 25 års jubilæum som brand og sælger bedre end nogensinde. Vi har derfor ambitioner om at udbrede vores kollektion til endnu flere lande de kommende år", fortæller Carsten Friis, der er direktør og 3. generation i Fransi.
2. generation, Carl Friis, kommer fortsat dagligt på kontoret og holder bl.a. et vågent øje med økonomistyringen sammen med økonomichef Jette Ruelykke.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen besøgte forleden virksomheden sammen med kommunens erhvervsdelegation:

"Historien om Fransi rummer hele historien om, hvordan industrialiseringen udviklede sig i det 20. århundrede: Fra håndværk som blev til industri, der sidenhen blev flyttet til udlandet og til i dag, hvor vi især har fokus på design, udvikling og salg. Fransi har været med på hele den rejse og er kun blevet stærkere undervejs. Det er meget imponerende!".

Om der også bliver en 4. generation af Friis'er på Fransi vides endnu ikke. Men Carsten Friis har fire sønner …