Søndag den 23. november tændes julebelysningen i gågaden i Fredensborg, det samme gælder for årets store juletræ på Torvet. Julemanden og hospitalsklovene kigger forbi for at hilse på byens børn.

Butikkernes fint pyntede vinduer varsler allerede, at julen er på vej til Fredensborg by, og de helt store julefestligheder starter for alvor, når juletræt på orvet tændes søndag den 23. november. Årets julefest byder traditionen tro på teater, musik og risengrød, og juletoget holder også klar til at give børn og voksne en hyggelig køretur rundt i bymidten.

Forinden kan de heldige, der allerede har sikret sig billet opleve H. C. Andersens eventyr om Nattergalen, som er blevet til et anderledes musikalsk teaterstykke for de 4-10-årige, hvor børnene selv er med til at fortælle historien. Det bliver vist i Den Gamle Biograf klokken 11.00 - forestillingen der er gratis, er allerede udsolgt. Det er den lokale teatergruppen "Andersens Kuffert Teater", som kommer og opfører teaterstykket "Nattergalen". Selvom det er Fredensborg Bibliotek, som er vært for forestillingen, finder den sted i Den Gamle Biograf i Fredensborg.

Historien om den lille nattergal, som af kejseren bliver forvist fra Kina til fordel for en kunstig nattergal laet af guld og ædelsten, er et af H. C. Andersens mest kendte eventyr, og det er nu blevet til et musikalsk teaterstykke, hvor tilskuerne er med til at bestemme forløbet og handlingen.

I gågaden vil der være liv og musikalske juletoner af Fredensborg Brass Ensemble og den mageårige tradition med juletog i gaden er også på programmet sammen med hospitalsklovnene Stella og Victor.
Der er selvfølgelig ingen jul, uden julemanden, som også kigger forbi for at tænde lysene på træet sammen med borgmester Thomas Lykke Pedersen - derefter uddeler han godteposer.

Program for dagen:

Kl. 10-16 Butikkerne er åbne.

Kl 11-12 Teater for børn i den Gl. Biograf - Nattergalen - Udsolgt

Kl. 11.30 Salg af turarmbånd til 25. kr. på Torvet.

Kl. 12-16 Juletogene kører i gaden.

Kl. 12.30 Risengrød i Lindehuset.

Kl. 13.00 Fredensborg Brass ensemble underholder med julemusik.

Kl. 13.15 Julemanden og hans familie ankommer med "særtog"

Kl. 14.00 Hospitalsklovnene Stella og Victor ankommer.

Kl. 15.00 Borgmester Thomas Lykke Pedersen byder jule velkommen tænder byens juletræ sammen med julemanden.

Kl. 15.15 Julemanden deler godteposer ud fra scenen.

Kl.16.00 Tak for i dag.